Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / Medicamentele împotriva hiperactivităţii nu prezintă niciun risc cardiac crescut

SĂNĂTATE / Medicamentele împotriva hiperactivităţii nu prezintă niciun risc cardiac crescut

SĂNĂTATE / Medicamentele împotriva hiperactivităţii nu prezintă niciun risc cardiac crescut

Medicamentele pentru tratarea hiperactivităţii şi a deficitului de atenţie nu cresc riscul cardiovascular la copii, adolescenţi şi tineri, potrivit unui studiu publicat marţi în revista americană New England Journal of Medicine, informează AFP. Studiul a fost efectuat pe un număr de 2,57 milioane de subiecţi, cu vârste cuprinse între doi şi 24 de ani, timp de aproape doi ani.

Acest vast studiu arată că nu s-a observat nicio creştere a riscului de efecte cardiovasculare grave la subiecţii trataţi cu medicamente împotriva deficitului de atenţie şi a hiperactivităţii în comparaţie cu cei care nu au mai luat aceste medicamente, afirmă autorii studiului.
Studiul arată că numai 81 de persoane din cele 2,57 de milioane care iau medicamente pentru astfel de tulburări s-au confruntat cu o problemă gravă cardiovasculară, 33 decedând subit.
Aceste medicamente, prescrise în fiecare an unui număr de peste 2,7 milioane de copii din Statele Unite, au fost considerate întotdeauna relativ sigure. Totuşi, mai multe cazuri de complicaţii grave cardiovasculare – moarte subită, infarct şi accident vascular cerebral – produse în Statele Unite şi Canada au generat o anumită îngrijorare în legătură cu inocuitatea lor, potrivit autorilor studiului.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus