Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / Merele mai nocive pentru dinţi decât băuturile carbogazoase

SĂNĂTATE / Merele mai nocive pentru dinţi decât băuturile carbogazoase

SĂNĂTATE / Merele mai nocive pentru dinţi decât băuturile carbogazoase

Prejudiciul adus de mere sănătăţii dinţilor este de patru ori mai mare decât cel provocat de băuturile răcoritoare carbogazoase. De asemenea, vinul şi berea blondă creşte riscul deteriorării danturii, susţine o echipă de experţi britanici, în finalul unui studiu pe un eşantion de peste 1.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, potrivit The Daily Mail. Atunci când o persoană mestecă încet un măr, nivelul ridicat de aciditate al fructului afectează în mod considerabil dinţii, explică, în acest context, profesorul David Bartlett de la King’s College London Dental Institute.

În cadrul studiului menţionat, experţii au fost interesaţi în special de relaţia dintre dieta persoanelor investigate şi erodarea smalţului şi a dentinei dinţilor.
S-a dovedit că riscul ca dentina să fie afectată era de 3,7% în cazul persoanelor care consumau cu regularitate mere.
Unele sortimente de mere, potrivit calculelor oamenilor de ştiinţă, conţin echivalentul a patru linguriţe de zahăr, ceea ce provoacă un nivel crescut de aciditate în gură.
În acest sens, medicii recomandă ca merele să fie consumate împreună cu o felie de caşcaval sau brânză, întrucât calciul neutralizează acidul. De asemenea, ei spun că este binevenit şi un pahar cu apă simplă sau spălatul pe dinţi.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus