Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / Merele sunt benefice pentru inimă şi greutate

SĂNĂTATE / Merele sunt benefice pentru inimă şi greutate

SĂNĂTATE / Merele sunt benefice pentru inimă şi greutate

Un măr pe zi este excelent pentru sănătatea cardiovasculară deoarece acest fruct are o acţiune benefică asupra nivelului colesterolului. Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Florida, care au prezentat rezultatele cercetărilor lor la un congres de biologie, arată că cine mănâncă un măr pe zi contribuie la scăderea colesterolului ‘rău’ şi la creşterea uşoară a colesterolului ‘bun’, relatează passionsante.be.

Aceste beneficii s-ar datora – cum au arătat experimentele efectuate pe animale – proprietăţilor pectinei şi polifenolilor din mere, care acţionează favorabil asupra metabolismului lipidelor. Cercetările s-au desfăşurat la Universitatea Florida pe un grup de 160 de femei, cu vârste cuprinse între 45 şi 65 de ani: jumătate au mâncat zilnic, timp de un an, 75 g de mere uscate şi cealaltă jumătate, 75 g de prune, tot un an. Li s-a luat sânge la trei, şase şi 12 luni.

Rezultatele au pus în evidenţă schimbări incredibile la femeile care au mâncat mere, arată dr Arjmandi, coordonator al studiului. La acestea s-a înregistrat o scădere de 23% a nivelului colesterolului ‘rău’, o creştere de 4% a nivelului colesterolului ‘bun’ şi o micşorare semnificativă a producerii anumitor molecule inflamatorii. În plus, caloriile suplimentare aduse de mere n-au dus la o creştere a greutăţii. Dimpotrivă, femeile au slăbit, în medie, cu peste 3 kg pe an, ceea ce constituie un avantaj în plus, arată dr Arjmandi.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus