SĂNĂTATE / Numărul cazurilor cu infecţii respiratorii acute sunt în scădere

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost, în perioada 30 octombrie – 6 noiembrie, de 84.154, cu 10,6% mai mic decât în săptămâna precedentă, relevă raportul Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS) transmis joi, numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost comparabil cu cel înregistrat în săptămâna precedentă (83 faţă de 80). Pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri de gripă confirmate de laborator.

De asemenea, MS informează că aproximativ 35.000 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire au fost vaccinate gratuit în cadrul campaniei de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii. Au fost imunizate cu prioritate persoanele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC. În 2011, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona 1 milion doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.