Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / Ora de iarnă are o incidenţă scăzută asupra ceasului biologic

SĂNĂTATE / Ora de iarnă are o incidenţă scăzută asupra ceasului biologic

SĂNĂTATE / Ora de iarnă are o incidenţă scăzută asupra ceasului biologic

Schimbarea orei de două ori pe an are o incidenţă scăzută asupra ceasului biologic uman, spune Daniel Neu, şef al laboratorului pentru somn din Brugmann, citat de agenţia Belga.

Reacţia diferă de la o persoană la alta, pentru că şi ceasul biologic este diferit, dar este şi flexibilă, adaptându-se bine, în general, la o schimbare de oră, precizează doctorul. Unor persoane foarte sensibile le trebuie de la zece zile la două săptămâni pentru a se obişnui cu schimbarea, care se poate compara cu un uşor decalaj orar în cursul unei călătorii, a adăugat el.
Potrivit lui Daniel Neu, copiii sunt mai puţin afectaţi decât adulţii pentru că ceasul lor biologic este mai suplu. Schimbarea orei este un aranjament social la care se acomodează în cele din urmă toţi, a mai spus doctorul belgian.
În noaptea de sâmbătă spre duminică se va trece la ora de iarnă, ceea ce înseamnă că ceasurile vor fi date cu o oră în urmă: ora trei noaptea va deveni ora două. Trecerea la ora de iarnă are loc în fiecare an, în ultima duminică din luna octombrie.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus