Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / Pacienţii seropozitivi din Bucureşti şi mai multe judeţe, lăsaţi fără tratament

SĂNĂTATE / Pacienţii seropozitivi din Bucureşti şi mai multe judeţe, lăsaţi fără tratament

SĂNĂTATE / Pacienţii seropozitivi din Bucureşti şi mai multe judeţe, lăsaţi fără tratament

Pacienţii din Bucureşti merg la spital şi nu primesc deloc tratamentul antiretroviral, susţin reprezentanţii Federaţiei Organizaţiilor Bolnavilor cu HIV/SIDA (UNOPA) într-un comunicat de presă remis vineri. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu cei din Petroşani iar la Iaşi, Suceava şi Botoşani tratamentul este insuficient.

Lipsa tratamentului se va extinde rapid în aceste zile către o mare parte a ţării, mai multe judeţe anunţând că mai au tratament pentru câteva zile, se arată în comunicat.
Sute de pacienţi au întrerupt deja tratamentul, cifra creşte cu fiecare zi iar situaţia este dramatică, pentru că aceşti pacienţi sunt în situaţia de a ajunge în eşec terapeutic.
Potrivit UNOPA, cauza acestei situaţii este întârzierea fondurilor necesare tratamentului.
Deşi în data de 13 octombrie fondurile Programului Naţional de Tratament al Persoanelor cu Infecţie HIV/SIDA au fost suplimentate cu 33 milioane lei, aceşti bani nu au plecat până acum către spitale, arată sursa citată.
Facem un apel şi pe această cale la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să urgenteze transmiterea noilor bugete către spitale. Cu fiecare zi de întârziere şi de întrerupere a tratamentului persoanele seropozitive îşi pierd sănătatea, pierd lupta cu boala, pierd ani din viaţă. Facem un apel la autorităţi să pună în aplicare acele soluţii care se cunosc pentru ca această dramă şi spaimă continuă pentru pacienţii seropozitivi să înceteze. Deşi avem cei mai buni specialişti, deşi avem experienţa unui program de tratament care a mers foarte bine, România a devenit exemplul negativ al Europei prin aceste întreruperi repetate ale tratamentului din ultimii doi ani, a declarat Iulian Petre, director executiv UNOPA, citat în comunicat.
În prezent, terapia medicamentoasă le oferă persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA şansa unei vieţi normale, condiţia esenţială fiind administrarea tratamentului prescris de medic, fără întreruperi. Respectarea schemei terapeutice şi accesul neîntrerupt la tratament sunt elementele-cheie pentru creşterea speranţei de viaţă.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus