SĂNĂTATE / Reducerea consumului de sare poate creşte nivelul colesterolului

Reducerea consumului de sare v-ar putea face mai mult rău decât bine, crescând nivelul unor substanţe nocive pentru inimă, avertizează cercetătorii britanici, citaţi joi de tabloidul Daily Mail.

National Health Service susţine că o dietă bogată în sodiu poate provoca tensiune arterială ridicată, iar guvernul britanic a apelat la o campanie pe termen lung pentru a sublinia riscurile pentru sănătate. Însă cercetători de la Universitatea din Copenhaga au venit cu o nouă ipoteză, potrivit căreia reducerea consumului de sare poate favoriza decesul unor pacienţi cu probleme cardiace.

O evaluare a 67 de studii precedente ce au avut în vedere peste 40.000 de persoane a scos la iveală faptul că un aport redus de sare la dieta zilnică a provocat o creştere 2,5 procente a nivelului colesterolului şi o creştere de 7 la sută a nivelului de grăsime corporală ce poate cauza cheaguri de sânge.

De asemenea, s-a constatat că modificarea dietei a făcut ca ficatul să elibereze o cantitate mai mare de renină şi de aldosteron, asociate cu o tensiune arterială ridicată. O creştere a colesterolului ar spori riscul unui deces cardiovascular, a subliniat cercetătorul-şef, doctorul Niels Graudal. El a recomandat ca, în loc ca oamenii să reducă sarea, să renunţe la fumat, să reducă consumul de băuturi alcoolice şi să slăbească.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.