Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / Savanţii japonezi susţin că au descoperit panaceul împotriva autismului

SĂNĂTATE / Savanţii japonezi susţin că au descoperit panaceul împotriva autismului

SĂNĂTATE / Savanţii japonezi susţin că au descoperit panaceul împotriva autismului

Suplimentele de zinc pot reduce semnificativ probabilitatea ca un copil să dezvolte autism, relevă rezultatele unei cercetări efectuate de o echipă de experţi niponi de la laboratorul de cercetare La Belle Vie din Tokyo, potrivit ziarului The Telegraph.

Studiul are la bază analiza probelor de păr prelevate de la aproape 2000 de copii diagnosticaţi cu autism. Mai mult, în studiu s-au aflat probe ce au fost prelevate cu regularitate de la naşterea copilului până la vârsta de trei ani. Astfel, experţii japonezi au constatat la aproape 50% din cazuri un deficit grav de zinc. Prin urmare, spun ei, lipsa de zinc ar putea fi cauza probabilă a dezvoltării unor anomalii, iar printr-o dietă adecvată se pot înlătura carenţele de acest fel.

De fapt, întregul lor studiu se bazează pe faptul că zincul ar putea asigura o victorie reală împotriva autismului. Studiul a dat deja naştere unui val de critici din partea unor oameni de ştiinţă, pe motiv că experţii niponi nu au comparat concentraţia de zinc din părul copiilor diagnosticaţi cu autism cu cel din podoaba capilară a copiilor sănătoşi.

Mai mult decât atât, este un fapt bine cunoscut că mulţi copii cu autism mănâncă numai o anumită gamă de produse, iar unii dintre ei au obiceiul de a mesteca obiecte necomestibile.Toate aceste aspecte ar putea afecta rezultatul studiului echipei de cercetători japonezi, conform The Telegraph.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus