Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / Studenţii vor dona sânge

SĂNĂTATE / Studenţii vor dona sânge

SĂNĂTATE / Studenţii vor dona sânge

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) şi Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Proiectelor în Domeniul Sănătăţii (APPDPDS), având ca parteneri Universitatea Politehnica Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie, vor continua în perioada 9 – 11 noiembrie campania anuală de donare de sânge adresată studenţilor, a declarat miercuri liderul organizaţiei studenţeşti, Ioan Poenaru.

Potrivit acestuia, sesiunea de recoltări sangvine de la Universitatea Politehnica Bucureşti va avea loc în incinta Rectoratului instituţiei de învăţământ superior şi se va derula zilnic în intervalul orar 8,30 – 12,30. UNSR a trimis invitaţii de participare la această campanie de donare de sânge către personalităţile vieţii politice şi medicale din România. Aşteptăm pe toată lumea care vrea să ajute. Campania de donare benevolă de sânge are ca scop creşterea rezervelor de produse sanguine în spitalele din Capitală, dar şi sporirea numărului de donatori fideli din rândurile bucureştenilor prin sensibilizarea acestora, a afirmat Poenaru.

În Bucureşti, proiectul naţional ‘Sângele înseamnă Viaţă! Donează sânge şi/sau celule stem’ va fi implementat în trei locuri: Rectoratul UPB, Facultatea de Medicina Veterinară şi UPB Polizu. Ca măsură de siguranţă pentru pacienţii din spitale care vor beneficia de produsele prelevate, se vor efectua o serie de teste în laboratoare de specialitate pentru a exclude eventuala transmitere a unei boli prin transfuzie

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus