Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / Telefonul mobil nu favorizează apariţia cancerului

SĂNĂTATE / Telefonul mobil nu favorizează apariţia cancerului

SĂNĂTATE / Telefonul mobil nu favorizează apariţia cancerului

Nu există nicio legătură între apariţia cancerului la creier şi utilizarea telefonului mobil, susţin cercetătorii Institutului pentru Epidemiologia Cancerului din Danemarca.
Un studiu efectuat pe 358.000 de persoane cu vârste de peste 18 ani arată că vorbitul la telefonul mobil nu creşte riscurile de a dezvolta cancer pe parcursul vieţii.
Cercetătorii Institutului pentru Epidemiologia Cancerului din Danemarca nu au descoperit nicio diferenţă semnificativă între frecvenţa cancerelor apărute la sistemul nervos central la cei care utilizează telefoanele mobile şi la cei care fie nu le folosesc, fie vorbesc rar la mobil.
Din cei 358.403 de proprietari de mobile, 356 dintre ei au dezvoltat gliomuri maligne (o formă de cancer la creier, n.r.) iar alţi 846 – alte malformaţii canceroase la creier. Numărul cazurilor de îmbolnăviri la utilizatorii de telefoane mobile nu a prezentat diferenţe relevante faţă de numărul de cancere depistate în rândul persoanelor care nu folosesc mobilele. Nu au fost constatate diferenţe nici în rândul persoanelor care vorbesc la mobil de foarte mult timp – 13 ani sau mai mult.
Cercetătorii danezi au tras concluzia că utilizarea acestor dispozitive de comunicare nu creşte riscul de apariţie a cancerului la creier.
În consecinţă, OMS a introdus mobilele în aceeaşi categorie cu cafeaua, ceea ce înseamnă că oficialii organizaţiei nu consideră că există dovezi suficiente pentru a susţine sau a infirma natura cancerigenă a telefoanelor portabile.
Totuşi, OMS a transmis clar că persoanele cu vârste mai mici de 16 ani ar trebui să vorbească la mobil doar când au ceva esenţial de transmis, scurtând pe cât posibil durata conversaţiei.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus