Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / Vişinele sunt excelente pentru inimă

SĂNĂTATE / Vişinele sunt excelente pentru inimă

SĂNĂTATE / Vişinele sunt excelente pentru inimă

Consumul zilnic de vişine proaspete, uscate sau sub formă de suc este benefic pentru sănătatea cardiovasculară. Trei studii, trei concluzii identice: cine mănâncă în fiecare zi o cantitate de vişine acţionează pozitiv asupra sănătăţii inimii şi arterelor, scrie passionsante.be.

Cercetările, desfăşurate de oameni de ştiinţă de la diferite universităţi americane, au făcut obiectul unor articole difuzate într-o ediţie a FASEB Journal, publicaţie a Federaţiei societăţilor americane de biologie experimentală. Primul studiu stabileşte că un consum zilnic, timp de o lună, a 250 ml de suc de vişine scade semnificativ procesele inflamatorii la persoanele supraponderale sau obeze.
Al doilea studiu, realizat de Universitatea Michigan, a demonstrat că, dacă se adaugă praf de vişine în alimentaţia şoarecilor, animalele sunt mai sănătoase din punct de vedere cardiovascular şi au un nivel mai scăzut de colesterol. Oamenii de ştiinţă au mai constatat că o alimentaţie îmbogăţită cu vişine poate contribui la scăderea grăsimii de pe abdomen.
Al treilea studiu arată că un consum zilnic de 30 g de vişine uscate (adăugate la cereale, iaurt) are efecte cardiovasculare benefice. Secretul se află în antociani, pigmenţii care dau culoarea specifică vişinelor şi care au proprietăţi antioxidante.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus