SĂNĂTATE/Lipsa profitului fabricanţilor de citostatice duce la dublarea suferinţei bolnavilor

Citostaticele, medicamente vitale pentru bolnavii de cancer, apar şi dispar din farmaciile din România, iar viaţa miilor de pacienţi, este pusă în pericol.
Statisticile arată că anual, în România apar 500 de cazuri noi de cancer la copii. Majoritatea nu sunt depistate la timp, iar drama este cu atât mai mare când, bolnavului aflat deja în stadiu avansat, nu i se administrează medicaţia necesară.

Producătorii şi distribuitorii de pe piaţă au perioade în care nu furnizează medicaţia salvatoare de vieţi, motivul… pentru că nu au avut suficient profit, fapt ce duce la blocarea liniei de producţie.

Citostaticele sunt medicamente indispensabile pentru bolnavii de cancer care şi aşa se luptă cu o boală cumplită. Vincristin, injectabilul folosit în tratarea mai multor tipuri de cancer, printre care şi leucemia la copii, lipseşte din farmaciile cu circuit deschis publicului, iar periodic, aşa cum a fost în luna decembrie a anului trecut şi luna ianuarie a acestui an, nu se găseşte nici în farmaciile spitalelor.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.