Te afli aici: Acasa » National » SĂNĂTATE/Un nou succes al medicilor timișoreni

SĂNĂTATE/Un nou succes al medicilor timișoreni

SĂNĂTATE/Un nou succes al medicilor timișoreni

În această săptămână, a fost salvată viața unui bebeluș de doar două luni, fiind operat de medicii neurochirurgi din Timișoara.
”Fetiţa a fost diagnosticată la naştere cu o malformaţie congenitală severă la nivelul capului, care afecta segmentul cervical al măduvei spinării şi, parţial, cerebelul. Deficienţa a fost corectată, în această săptămână, printr-o intervenţie chirurgicală dificilă, care a constat în repoziţionarea măduvei spinării şi a ţesutului cerebral în poziţia normală, reconstrucţia canalului rahidian, precum şi reconstrucţia ţesuturilor moi situate deasupra leziunii”, a declarat doamna Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Timişoara.
Echipa multidisciplinară care s-a ocupat de micuţa pacientă a fost formată din specialişti din cadrul Clinicii de Neurochirurgie, cei ai Compartimentului de Microchirurgie Reconstructivă – Clinica de Chirurgie Vasculară şi cei ai Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean.
Intervenţia a durat 5 ore şi s-a încheiat cu succes. În prezent, starea bebeluşului este bună, fiind internat la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus