Un tanar cu bratul smuls, salvat de medicii Clinicii de Chirurgie Vascularã Timisoara

 

O echipă de chirurgi ai Clinicii de Chirurgie Vasculară Timişoara a salvat cu succes braţul unui tânăr de 24 de ani, victima unui grav accident produs în gospodarie: bratul drept i-a fost prins şi zdrobit de un utilaj agricol.

Pacientul a fost internat de urgenţă, prin transfer de la Spitalul Municipal Caransebeş .

La consultul iniţial se constată fractură deschisă de humerus, cu ruptura majorităţii muşchilor braţului şi lezarea vaselor şi nervilor de la acest nivel. Fractura de humerus a fost rezolvată de urgenţă la Spitalul Municipal Caransebeş, restul leziunilor necesitând tratament în singurul centru specializat din partea de vest a ţării.

Pacientul este adus de urgenţă în Clinica de Chirurgie Vasculară, unde se practică restabilirea cu succes a circulaţiei sanguine a braţului (bypass cu o vena proprie de la picior). În a doua etapă s-a realizat refacerea musculaturii anterioare a braţului (în principal muşchiul biceps) cu muşchi de la nivelul spatelui. Această operaţie reconstructivă a avut un dublu scop: în primul rând acoperirea defectului produs de accident şi prevenirea infecţiilor, în al doilea rând refacerea mişcării de flexie a antebraţului pe braţ. În a treia etapă s-a efectuat cu succes o grefă de piele de la nivelul membrului inferior pentru refacerea învelişului tegumentar la nivelul muşchiului traspoziţionat.

Evoluţia pacientului până în acest moment este favorabilă, urmând a începe cât de curând tratament de recuperare.

Pacientul va reveni în clinica noastră pentru completarea tratamentului reconstructiv (refacerea nervului radial ş intervenţii paleative pentru refacerea cât mai aproape de normal a functionalităţii membrului superior drept).

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.