Zilele Medicale Timisorene

In perioada 24-26 martie 2014, Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara gazduieste cea de a treia editie a prestigioasei conferinte internationale “Timisoara Medical Education Days”.

 Initiata in urma cu doi ani prin proiectul POSDRU eMediqual “Calitate si competenta profesionala europeana in educatia medicala si managementul activitatilor educationale’’, conferinta consta in sesiuni si ateliere formative in domeniul educatiei medicale, organizate pe tematici-cheie in domeniu: curriculum, evaluare, tutoriat, simulare, abilitati clinice, mind-body medicine. Scopul acestora este crearea unei culturi a calitatii si eficientei in educatia medicala timisoreana, care sa serveasca drept model pentru schimbarea mentalitatii actuale din invatamantul medical romanesc.

In acest an, alaturi de partenerii traditionali de la Universitatile Medicale din Viena si Szeged, la conferinta participa experti in educatie medicala de la Universitatile Harvard, Georgetown si Albert Einstein College of Medicine din Statele Unite ale Americii, Universitatea Liverpool precum si de la Universitatea de Medicina Ludwing-Maximilians din Munchen.

Ca in fiecare an, sesiunea „The Student as Teacher and Mentor” este inclusa in programul conferintei si este urmata de o  sesiune de postere  create de studenti.Tematica posterelor din acest an este „Clinical and Communication Skills”. Sesiunea de postere are loc în data de 25.03.2013 in Sala de Sport a Universitatii. Studenţii participanţi voteaza cele mai bune 3 postere, care vor fi premiate.

Miercuri, 26 martie,  va avea loc sesiunea de simulari incepand cu ora 10:30, in Aula Magna a universitatii.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.