Te afli aici: Acasa » Show biz » Intern » MANDINGA, reprezentanta României la Eurovision 2012

MANDINGA, reprezentanta României la Eurovision 2012

MANDINGA, reprezentanta României la Eurovision 2012

Sâmbătă seara a avut loc selecția Eurovision, care era la un pas să fie anulată din lipsă de bani, dar TVR a găsit resurse în cele din urmă, să organizeze show-ul. Piesa câștigătoare a fost stabilită de către public (prin televoting) și de către un juriu, fiecare cu 50% pondere în decizie.

România va fi reprezentată anul acesta la Eurovision, de trupa Mandinga, clasată pe primul loc în urma televotului, care va avea loc în luna mai, la Baku, în Azerbaidjan. Piesa se numește “Zaleilah” și este compusă de Costi Ioniță.

Mandinga va participa în prima semifinală Eurovision, pe 22 mai, la Baku, Azerbaidjan iar finala internațională Eurovision va avea loc pe 26 mai.

Performanțele României la Eurovision au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Melodia cu cel mai mare punctaj obținut de români în finala Eurovision (172 de puncte) este “Tornero”, compusă de Eduard Circota și interpretată de Mihai Trăistariu.

În urma televotului din seara zilei  de 10 martie, pe primele trei locuri s-au clasat: Mandinga (12 puncte), Cătălin Josan (10 puncte) şi Ioana Anuţa (8 puncte).

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus