SHOWBIZ / Chelsea Clinton cochetează cu jurnalismul

Copil unic al celui mai celebru cuplu politic din Statele Unite, Chelsea Clinton a făcut luni seară primii paşi de ziarist pe canalul TV NBC, relatează AFP.

Primul ei reportaj a fost difuzat la sfârşitul jurnalului de actualităţi de seară şi apoi, într-o versiune mai lungă, la emisiunea săptămânală de ştiri ‘Rock Center with Brian Williams’, unul din principalii prezentatori ai postului. Reportajul a fost consacrat unei femei de culoare din Arkansas care-şi dedică tot timpul şi banii ajutorării copiilor defavorizaţi din oraşul Pine Bluff.

Chelsea Clinton, 31 de ani, a spus că este foarte fericită de colaborarea cu NBC, după ce Brian Williams i-a dorit bun venit noii colege. Fiica fostului preşedinte Bill Clinton şi a actualului secretar de stat, Hillary Clinton, a fost angajată de postul de televiziune luna trecută ca şi corespondent cu jumătate de normă, fiind trei luni în probă. Ea colaborează la subiecte ‘making a difference’, care prezintă povestea unor oameni şi organizaţii deosebiţi.

În platou, Chelsea a spus că această nouă colaborare reprezintă o schimbare pentru ea, după ce alesese ‘în mod deliberat’ să rămână departe de lumina proiectoarelor. Însă bunica ei maternă, care a murit recent, a sfătuit-o să facă mai mult cu viaţa ei şi să aibă o viaţă mai publică, fiind Chelsea Clinton. Este provocarea căreia s-a hotărât să-i răspundă.

Colaborarea ei cu NBC a declanşat însă şi critici. Unii ziarişti americani şi-au pus întrebări asupra acestei vocaţii brusc descoperite, până acum părând că nu-i place presa. Alţii au considerat că numai numele i-a deschis porţile postului NBC. Această slujbă cu jumătate de normă îi permite să aibă şi alte activităţi. După ce a abandonat un loc de muncă în domeniul financiar, în 2009, Chelsea Clinton pregăteşte un doctorat, lucrează la Universitatea din New York şi la Fundaţia Clinton creată de tatăl ei, activităţi despre care a spus luni că este foarte mândră.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.