SHOWBIZ / Evantaie şi covor roşu în Spania la nunta ducesei de Alba

Într-o rochie roz pal cu volane şi dantele, bogata ducesă de Alba, 85 de ani, s-a căsătorit miercuri, în palatul său din Sevilla, cu un funcţionar cu 25 de ani mai mic decât ea. Este deznodământul unei poveşti care a implicat multe scandaluri de familie, scrie AFP. Adunată în faţa porţilor palatului Las Duenas, sub un soare torid, o mulţime de curioşi a aclamat-o pe ducesă când aceasta a ieşit la braţul soţului ei, cu un buchet de trandafiri. Apoi, cu picioarele goale pe covorul roşu, a schiţat câţiva paşi de flamenco. ‘Trăiască ducesa! Te iubim, Cayetana!’, au strigat cei prezenţi.

Cayetana Fitz-James Stuart şi proaspătul ei soţ, Alfonso Diez, 60 de ani, îmbrăcat într-un costum gri, s-au alăturat apoi celor circa 40 de invitaţi la nunta din palatul Las Duenas, proprietate a familiei de Alba. Au fost invitaţi doar familia şi câţiva prieteni apropiaţi. Sosirea celor doi fraţi toreadori, Fran şi Cayetano Rivera, au făcut senzaţie printre curioşi. Primul, fost soţ al singurei fiice a ducesei, Eugenia, a rămas în cercul de prieteni ai ducesei, în pofida divorţului. Fratele său, Cayetano, a venit la braţul logodnicei, Eva Gonzales, fostă Miss Spania.
Meniul de la nuntă a cuprins câteva feluri favorite ale ducesei: gazpacho, orez provensal cu creveţi de Huelva şi langustă cu sos american, precum şi tartă cu nucă de cocos.
După mai mult de trei ani de lupte în cadrul familiei, ducesa de Alba şi-a îndeplinit dorinţa: să se căsătorească cu Alfonso Diez, născut într-un orăşel de provincie, Palencia, a cărui istorie de familie nu are nimic comun cu dinastia de Alba, care datează din secolul al XIV-lea. Pentru a depăşi ostilitatea celor şase copii ai ei, ducesa, de două ori văduvă, s-a hotărât să le împartă averea încă din timpul vieţii. Presa estimează valoarea acesteia între 600 de milioane şi 3,5 miliarde de euro.
Regele Juan Carlos a aprobat căsătoria la sfârşitul lunii septembrie, conform tradiţiei pentru nunţile casei de Alba. La ceremonia din capela palatului au lipsit totuşi doi copii ai ducesei. Fiica ei, Eugenia, a anunţat cu câteva ore înaintea nunţii că are varicelă. Fiul ei, Jacobo, cu care nu este în relaţii prea bune, a plecat tocmai acum într-o călătorie.
Respectând obiceiul, cei doi logodnici au dormit separat înaintea nunţii. Sunt catolică practicantă. De aceea mă mărit a treia oară, a spus ducesa în ultimul interviu acordat înaintea căsătoriei agenţiei EFE. Sunt împotriva divorţurilor, avorturilor şi împotriva tuturor atrocităţilor, a afirmat cea pe care presa o descrie totuşi ca pe o ducesă liberă şi boemă, celebră pentru rochiile viu colorate cu care se îmbracă şi pentru faptul că apare uneori cu picioarele goale sau cu pantofi cu paiete.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.