ARAD / La vamă, procură notarială falsă pentru un minor

Poliţiştii arădeni au depistat un tânăr de 20 de ani care a încercat să scoată ilegal din ţară un minor, prezentând la controlul de frontieră o procură notarială falsă.
Bărbatul, Raul K., în vârstă de 20 de ani, însoţit de un băiat minor, ambii cetăţeni români, s-au prezentat pe sensul de ieşire din ţară, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, ca pasageri într-un autocar ce efectua o cursă internaţională. Conform prevederilor Legii 248/2005, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de trecere a frontierei şi o procură notarială pentru copilul minor care îl însoţea, a declarat pentru Agerpres, Octavian Tocaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.
Potrivit reprezentanţilor IJPF Arad, la control, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul notarial nu conţinea elementele de identificare specifice unui act original similar eliberat de Birourile Notariale din România, (ştampilă atipică, lipsă timbru sec, numeroase greşeli gramaticale). S-a luat legătura cu Biroul notarial emitent de unde s-a comunicat că încheierea notarială prezentată este falsă.
Din declaraţia bărbatului şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că procura notarială falsă i-a fost înmânată de mama minorului, cu scopul de a-l duce pe minor la părinţii aflaţi în Spania.
Purtătorul de cuvânt al IJPF Arad a mai precizat că cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, iar la final se vor lua măsurile legale ce se impun.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.