Comitet pentru varstnici

Astăzi, la Instituția Prefectului, a avut loc ședința Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice, condusă de doamna subprefect Liliana Oneț. Tematica abordată în cadrul ședinței s-a referit la situația persoanelor fără adăpost din municipiul Timișoara. Astfel, conform datelor prezentate de Direcția de Asistență Socială Comunitară din cadrul Primăriei municipiului Timișoara, în cursul iernii, în perioada decembrie – 1 martie, la punctul deschis de primăriei (în spațiul Colterm , situat în zona Bucovina) au fost găzduite 222 persoane fără adăpost, din care persoane în vârstă – peste 60 de ani  – au fost 25. Aceste persoane au primit hrană de la Cantina de Ajutor Social a Primăriei, au fost consiliate și ajutate (unde a fost posibil) să obțină facă documente de identitate. Au mai fost precizat și faptul că sprijin de la Consiliul Local s-a acordat și pentru căminul de noapte, căminul Caritas și cel al Fundației Timișoara 89, cămine în care au fost cazate persoane fără adăpost.

Totodată, conform datelor prezentate de Inspectoratul Județean de Poliție Timiș, în cursul anului 2012, un număr de 121 minori au fost găsiți pe străzi, din care 92 au fost predați familiilor, iar 29 au fost duși în centre de ocrotire. Au mai fost depistați 450 de cerșetori (inclusiv persoane care vagabondau).

În cadrul discuțiilor a reieșit faptul că între 10-15 % din persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Timișoara sunt persoane în vârstă.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.