Te afli aici: Acasa » Social » Concluziile negocierilor cu FMI. Cu cat vor creste pensiile si salariile unor bugetari si ce se va scumpi

Concluziile negocierilor cu FMI. Cu cat vor creste pensiile si salariile unor bugetari si ce se va scumpi

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, concluziile negocierilor dintre Guvern şi FMI  referitoare  la bugetul de stat pe 2014. Salariul minim ar putea creşte in două etape, ajungând la 900 de lei la 1 iulie 2014, iar pensiile vor fi indexate cu 3,76%, În continuare se pune problema procentului  cu care se vor mări salariile medicilor rezidenţi şi cele ale profesorilor debutanţi.

“Avem şi un fond de creştere a salariilor în domeniul bugetar. Nu va fi o creştere egală. Ci una ţintită pe categorii. Dau ca exemplu: vom continua negocierile pentru a stabili gradul in care vor creştere salariile medicilor rezidenţi, debutantilor si altor categorii pentru care trebuie să luăm, decizii de creştere.

Guvernul va introduce o acciză de 7 eurocenţi la litrul de carburant (  motorină, benzină. Premierul a anunţat că acciza va fi de “0,7 cenţi” pe litru, dar ulterior consilierul său Mirel Palada, a revenit, precizând că acciza va fi de “7 cenţi” pe litru.

Premierul a susţinut că banii adunaţi vor fi viraţi în Fondul special pentru proiectele de infrastructură rutieră. Săptămâna trecută, premierul a anunţat că Guvernul analizează posibilitatea introducerii unei anumite taxe pe preţul benzinei şi al motorinei, pentru suplimentarea fondurilor necesare construcţiei infrastructurii rutiere.

Totodată, s-a confirmat taxa pe parcări , stâlpi şi barajul Vidraru

Guvernul va introduce plata impozitului pe proprietate pentru construcţiile speciale exceptate până în present, confirmându-se că nu s-au mai făcut derogări, deci vor fi taxate reţelele electrice, eoliene şi hidrologice.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus