Discriminarea copiilor cu dizabilitati. CDS sesizeaza Primaria Timisoara

Grupul Ceva de Spus apreciază promptitudinea Primăriei Municipiului Timișoara cu care s-a intervenit în ștergerea instrucțiunilor discriminatorii privind interzicerea accesului copiilor cu dizabilități la echipamentele de joacă din Parcul Copiilor și salută intenția de a achiziționa și monta echipamente de joacă accesibile copiilor cu dizabilități.

De asemenea vă atragem atenția că discriminarea copiilor cu dizabilități continuă în alte locuri de joacă cum ar fi în parcurile: Carmen Sylva, Clăbucet, din zona Steaua, Prâslea cel Voinic, etc.

Cerem autorităților să fie consecvente în atitudinea legală și morală antidiscriminatorie și să elimine aceste inscripții din locurile publice de recreere din Timișoara. Parcurile Timișoarei aparțin întregii comunități, iar marginalizarea, excluderea şi umilirea persoanelor cu dizabilități prin astfel de inscripții este o atitudine nu doar ilegală, ci nedemnă de un oraș european.

”Sperăm că prin această nouă sesizare copiii cu dizabilități să nu mai fie discriminați în niciun parc din Timișoara” a declarat Cătălin, membru al grupului Ceva de Spus.

Ne dorim ca toate deciziile și acțiunile viitoare ale autorităților locale să fie în spiritul Convenției Onu privind drepturile persoanelor cu dizabilități și a Legii 448/2006 privind protecția persoanelor cu handicap.

În același timp ne exprimăm intenția de a fi un partener de dialog deschis, vigilent  şi constructiv, fapt care să ducă la o îmbunătățire a calității vieții persoanelor cu dizabilități deoarece noi suntem cei afectați de deciziile autorităților și dorim ca pe viitor să fim consultați cu privire la toate problemele care afectează persoanele cu dizabilități.

”Vom monitoriza în continuare toate aspectele ce privesc actele de discriminare a persoanelor cu dizabilități și vom acționa pentru a stopa acest fenomen”, a concluzionat Sergiu, autoreprezentant Ceva de Spus.

Ceva de Spus este un grup mixt de autoreprezentanți, persoane cu dizabilități intelectuale și fizice care doresc să atragă atenţia asupra provocărilor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea vieţii acestora.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.