Munca de calitate pentru tineri

Comisia Europeană recomandă statelor membre ca tinerii până la 25 ani să beneficieze de o ofetă de ucenicie sau de un stagiu în termen de patru luni de la ieşirea din sistemul de educaţie formală sau de la momentul pierderii locului de muncă, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi, de Reprezentanţa Comisiei Europene. Prin această iniţiativă se doreşte introducerea unei „garanţii” că toate persoanele tinere beneficează de o ofertă de muncă de calitate şi un program de formare contrinuă. De altfel, statele membre sunt îndemnate să stabilească parteneriate solide cu părţile interesate, să ia măsuri de susţinere pentru a permite integrarea forţei de muncă, să utilizeze pe deplin Fondul social european şi să implementeze rapid programele de garantare pentru tineri.

Pentru ca trecerea de la şcoală la muncă să fie mai uşoră pentru tineri, acest pachet prevede şi lansarea unei consultări a partenerilor sociali europeni privind un cadru de calitate pentru stagii. Pe lângă aceasta va fi înfiinţată şi o Alianţă europeană pentru ucenicii care vizează multiplicarea programelor de ucenicie de succes în toate statele membre.

Comisarul UE pentru ocuparea forţei de muncă a declarat: „Nivelul ridicat al şomajului în rândul tinerilor are consecinţe dramatice pentru economiile noastre, pentru societăţile noastre şi, mai ales, pentru tineri. De aceea, trebuie să investim în tinerii europeni acum. Acest pachet de măsuri ar ajuta statele membre să se asigure că tinerii reuşesc să intre pe piaţa forţei de muncă. Dacă nu s-ar realiza acest lucru, costurile ar fi imense.”

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.