O noua sursa de alimentare cu apa potabila pentru localitatea Ghiroda

 

Începând cu data de 21 decembrie 2012, reţeaua de alimentare cu apă potabilă din localitatea Ghiroda va fi alimentată cu apă din reţeaua de distribuţie a municipiului Timişoara. Acest lucru va fi posibil prin punerea în funcțiune a proiectului Interconectarea reţelei de alimentare cu apă a localităţii Ghiroda cu sistemul centralizat de alimentare cu apă a Municipiului Timişoara, înlocuire reţea apă existentă, extindere reţea şi branşamente apă.

Practic, s-a creat o legătură între rețeaua de distribuție din Timișoara și cea din Ghiroda în lungime de aproximativ 2,2 km. De asemenea, parametrii de calitate ai apei (presiune, debit, conținut de clor) sunt monitorizați automat la intrarea în localitate, prin montarea unor senzori pe conducta principală.

Prin acest proiect, cei 4.000 de locuitori ai comunei Ghiroda vor beneficia în permanență de apă potabilă de bună calitate, la o presiune constantă. Investiția, în valoare de circa 1.400.000 lei, a fost realizată în totalitate din surse proprii ale Aquatim.

În primele zile de la punerea în funcțiune se vor face o serie de verificări a noii rețele de apă. Astfel, datorită schimbărilor de sens de curgere, este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor. Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, recomandăm utilizatorilor să nu folosească apa în scopuri menajere până la limpezirea ei completă.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.