Te afli aici: Acasa » Social » Presedintii ENPA si STD au fost primiti de Ambasadorul Romaniei in Italia

Presedintii ENPA si STD au fost primiti de Ambasadorul Romaniei in Italia

Preşedinţii Organizaţiei naţionale pentru protecţia animalelor şi Save the Dogs au fost primiţi ieri de ambasadorul României în Italia, doamna Dana Constantinescu. Obiectul întâlnirii a fost recenta aprobare din partea Camerei deputaţilor a legii care prevede uciderea tuturor câinilor fără stăpân după 14 zile de internare în padocurile publice. Întâlnirea a fost propusă printr-o scrisoare comună adresată Ambasadoarei din partea celor două asociaţii, redactată la puţine zile după adresa trimisă de Preşedintelui Senatului italian, Pietro Grasso, şi Ministrului de externe, Emma Bonnino, prin care se solicita aprofundarea situaţiei actuale, prin intermediul Guvernului român şi al instituţiilor europene aferente. Sara Turetta şi Carla Rocchi au înmânat  ambasadoarei fotografiile protestelor care au avut loc în toată Europa împotriva noii legi româneşti şi au subliniat gravele prejudicii care s-ar putea aduce imaginii României, dacă aceasta ar fi promulgată. Aşa-numita lege “omorâtoare de maidanezi” a fost aprobată la 10 septembrie, de Camera deputaţilor a Parlamentului României, în urma morţii unui copil de 4 ani, care a fi fost victima agresiunii unor câini fără stăpân, la periferia Bucureştiului. În urma votului Parlamentului, pe 16 septembrie, 30 de senatori susţinuţi de unele asociaţii de animalişti au făcut recurs la Curtea Constituţională obţinând blocarea momentană a legii. Motivul neconstituţionalităţii ar fi diferenţa radicală între legea votată cu puţine zile în urmă şi cea în discuţie de 24 de luni. Într-adevăr, Parlamentul a încheiat votul în câteva ore, după doi ani în care legea de gestionare a animalelor fără stăpân fusese blocată de Comisia pentru administraţie publică, în ciuda protestelor animaliştilor.

Consultările privind evaluarea legii de către Curtea Constituţională vor începe miercuri, 25 septembrie. În România există un fenomen endemic de vagabondaj al animalelor, unic prin dimensiuni în Europa.

Împotriva soluţiilor care presupun uciderea animalelor fără stăpân considerate de către asociaţiile pentru protecţia animalelor ca fiind ineficiente, dar şi crude şi inacceptabile, Save the Dogs propune singura metodă rezolutivă a OMS în cazul vagabondajului endemic: sterilizarea şi reteritorializarea, împreună cu aplicarea unei severe legislaţii privind regulile de posesie a câinilor, ca şi ale comercializării lor. Asociaţia italiană este activă în România de 12 ani prin două centre, aflate la Cernavodă şi Medgidia (în sud-estul ţării) şi aplică programe de asistenţă veterinară la domiciliu, educaţie în şcoli şi sterilizări masive, inclusiv în propria clinică mobilă. Graţie abordării Save the Dogs, în cele două oraşe numărul animalelor fără stăpân se află sub control şi sunt dotate de prima evidenţă canină din România.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus