Te afli aici: Acasa » Social » Reportaj BBC: Cum isi gasesc romanii nevasta

Reportaj BBC: Cum isi gasesc romanii nevasta

 

Agentiile matrimoniale sunt inutile in Transilvania, unde un holtei nu trebuie decat sa urce un munte pentru a-si gasi nevasta. Intr-un reportaj video efectuat în judetul Alba, un reporter BBC a descoperit cu surprindere Targul de Fete de pe Muntele Gaina.

Cel mai cunoscut festival de acest tip din Romania, specifică BBC, este organizat in inima Transilvaniei, unde se există o mulţime orase medievalecu o tradiţiebine conservată de-a lungul timpului. Mii de romani înveşmântaţi  in costume naţionale descind an de an pe muntele Gaina, pentru a-şi găsi jumătatea, consemnează ziare.com.

Reporterul BBC este tentat chiar sa imbrace o ie se implica direct in atmosfera festivalului, descoperind că acolo vechile legende s-au păstrat de-a lungul secolelor, că în acel speţiu eşti protejat  de duhuri, sau că pe cumea versantului o găina depune ouă de aur.

Fetele mergeau  acolo îmbracate în tradiţionalul costum popular pentru a-şi găsi un sot, expunându-şi zestrea şi adeseori plecau insotite de un barbat. In present nu prea mai e la fel, deoarece studentele intervievate sustin ca descend acolo doar mânate de curiozitate.

Reporterul a mai descris targul de papusi în costume populare, fructele şi costumele traditionale şi a mai purtat un dialog cu  un localnic ce îi sugera sa treacă peste  mitul Dracula si să scoată în evidenţă frumusetile naturale si multe alte locuri pitoreşti din Romania.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus