Te afli aici: Acasa » Social » Timisoara, participa! Dialog pentru comunitate

Timisoara, participa! Dialog pentru comunitate

Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni (BCC) Timişoara, susţinut de Federaţia Asociaţiilor de Locatari Timişoara, împreuna cu Asociaţia Naţionala a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni (ANBCC), invita toţi cetaţenii municipiului la dezbaterea “Timişoara, participa! Dialog pentru comunitate”. Evenimentul se va desfăşura astăzi, 11 decembrie, începând cu ora 16, la Consiliul Judeţean Timiş, sala „Revoluţiei”. Intrarea liberă.

Dezbaterea “Timişoara, participa! Dialog pentru comunitate” reprezintă un exerciţiu al discuţiilor constructive şi al implicării societăţii civile şi autorităţilor în identificarea de soluţii adecvate problemelor locale. În conceperea evenimentului, organizatorii au pornit de la premisa ca adecvarea soluţiilor inovatoare la realităţile şi potenţialul local reprezintă metoda sustenabilă de abordare a problemelor locale şi de combatere a fenomenului multiplicării cazurilor de sărăcie. De aceea, prin intermediul evenimentului, organizatorii urmăresc familiarizarea şi stimularea cetăţenilor, reprezentanţilor sectorului ONG şi autorităţilor deopotrivă în utilizarea de metode inovatoare de participare la luarea deciziilor şi incluziune sociala: bugetare participativa, contracte comunitare, finanţare alternativa – economie sociala şi fonduri comunitare.

Ulterior familiarizării lor cu metodele inovatoare de abordare a problemelor locale, participanţii la eveniment, cetăţeni, reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice si ai societăţii civile, vor fi invitaţi să dezbăta adecvarea acestora la problemele care frământa Timişoara.

“Timişoara, participa! Dialog pentru comunitate” se încadrează în seria de treizeci de evenimente desfăşurate de ANBCC în cadrul „Caravanei bunei guvernări“.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus