ACS Poli exista, in sfarsit, si din punct de vedere juridic

Echipa de fotbal care va evolua în Liga a II-a a primit toate actele de la Judecătoria Timiş pentru a exista şi din punct de vedere legislativ. Autorităţile au numit noua conducere a echipei. Vestea proastă este că în sezonul viitor ACS Poli nu va putea recupera palmaresul şi nici evolua în alb-violet.

În structura noii societăţi au fost păstraţi puţini oameni din vechea societate. Între aceştia se numără însă actualul preşedinte, Florenţiu Staicu, director general administrativ la Universitatea Politehnica. Vicepreşedintele va fi Jackie Ionescu, din structura de la Recaş va rămâne Ioan Miculaş, Sorin Grindeanu va fi delegatul Primăriei, iar Călin Dobra ce al Consiliului Judeţean. Fostul fotbalist de la Poli, Călin Rosenblum va fi managerul sportiv, iar Petre Muşat director sportiv. Din conducere va face parte Ovidiu Maier care va fi organizatorul de competiţii, Ionel Bungău director administrativ şi Mircea Miclăuş contabil-şef. Începând de astăzi, noua formulă pentru Poli Timişoara, formată prin parteneriatul dintre Consiliul Local Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş, Universitatea Politehnica şi ONG-ul ACS Recaş are hotărâre judecătorească definitivă. Drept urmare, astăzi a putut avea loc prima şedinţă oficială a AGA. În cadrul acestei şedinţe am stabilit Consiliul Director, a declarat ieri primarul Nicolae Robu. Primarul a declarat că l-au ales pe Staicu datorită experienţei manageriale, chiar dac a făcut parte din echipa lui Iancu. O dată, este un om cu o experienţă managerială, pentru c trebuie să înţelegem că reprezint managementul general al acestui club, iar noi vrem să lucrăm în manieră profesională. Are o experienţă bogată într-o funcţie importantă de conducere, a gestionat bani publici în sume considerabile şi a făcut-o bine. Pe de-o parte, este cunoscut ca polist. Staicu nu a fost niciodată omul numit de Iancu, ci dimpotrivă, a fost omul numit de mine ca rector al Universităţii Politehnică ca reprezentant al acestei instituţii pe filiera FCU, a declarat Robu.

Prima opţiune pentru banca tehnică o reprezintă tandemul Velcea-Stoicov-Petruescu. În ceea ce priveşte jucătorii, autorităţile au precizat că vor să păstreze cât mai mulţi jucători de la fosta echipă a lui Marian Iancu, dac aceştia vor fi cedaţi ca împrumut fără nicio pretenţie financiară. Noi nu avem bani să cumpărăm jucători acum, noi vom folosi jucători liberi de contract, jucători care au existat la structura veche. Pe o parte dintre jucători, nu ştiu câţi şi care, îi vom accepta sub formă de împrumut, dar fără nicio pretenţie din partea lui Marian Iancu, a declarat primarul. Această idee a fost întărită de Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean. Rămâne ca noi să ne înţelegem cu jucătorii, cu obligaţii 0 faţă de domnul Iancu, ca să ne putem înţelege cu ei pentru pretenţiile pe care e vor avea ei personal în relaţia cu noi, a declarat Bojin.

În acest sezon echipa nu va evolua în alb-violet şi nu va putea recupera palmaresul deoarece echipa lui Iancu exista în continuare ca societate, chiar dacă nu va fi înscrisă în campionat. ACS Poli va juca în alb-negru, culorile iniţiale ale lui Poli, până în anii ’50 când s-a trecut la alb-violet. Atâta timp cât discutăm astăzi de alb-violet, nu. Dar anul viitor, când vom intra în Liga I sperăm că vom reuşi să recuperăm culorile şi palmaresul aşa cum ne-a promis domnul Iancu că ni le va da fără obligaţii.  Probabil că de anul viitor vom putea să discutăm şi de palmares şi de culorile echipei, a declarat Titu Bojin.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.