BC Timba a reinceput antrenamentele pentru noul sezon

„Urşii” au avut luni primul antrenament după vacanţa de vară. De la reunire au lipsit cei trei jucători americani, Chief Kickigstallionsims, Jordan Glynn şi Rickey Huckaby. Pentru acest sezon, Timba îşi propune ca obiectiv menţinerea în primul eşalon.

La reunire au fost prezenţi toţi jucătorii români, inclusiv Alexandru Mihuţi, transferat în această vară de la concitadina BC Timişoara, dar şi sârbul Bosko Stojakovic, venit tot în această vară. Am mai jucat în România deja din urmă cu doi ani şi am auzit lucruri bune despre cei de la Timba. Proiectul mi se pare foarte bun, ei mi-au făcut o ofertă şi am acceptat-o. La fiecare echipă e la fel, trebuie să dăm ce avem mai bun pentru a câştiga. Îmi place cum lucrează antrenorul Bogdan Murărescu şi am avut referinţe bune de la agentul meu. Încă nu îmi cunosc bine colegii, dar este timp, a declarat Stojakovic. Deşi au făcut transferuri, cei de la BC Timba au fost puţini daţi peste cap de decizia Consiliului Local Timişoara, care a votat ca „urşii” să nu primească nici un ban pe motiv că ar concura direct cu BC Timişoara, o echipă a cărei unici acţionari sunt autorităţile locale şi judeţene. În ciuda acestei probleme, Bogdan Murărescu speră la un sezon cât mai bun al elevilor săi şi spune că mai este posibil să mai vină un jucător din Europa. Ne-am reunit astăzi în speranţa că vom reuşi să facem un sezon cât mai bun pentru boi. Odată cu venirea şi celorlalţi trei jucători sperăm să închegăm o echipă competitivă. Am un lot bun care cred că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivul. Bineînţeles, la începutul sezonului am plecat cu altă perspectivă, dar am ajuns la situaţia actuală deoarece nu am primit bani din partea Primăriei, a spus Bogdan Murărescu. În acest moment, Timba vrea să se menţină în Liga naţională, urmând ca accederea în play-off să fie un obiectiv pentru sezoanele viitoare. De asemenea, din iarnă echipa se va mai întări, iar acum este posibil să mai vină un jucător din Europa.  Noi avem un proiect pe 3-4 ani, după care sperăm să ajungem în play-off sau chiar şi în fazele superioare. Obiectivul nostru este menţinerea în Divizia A, în iarnă mai dorim să aducem doi jucători, poate va mai veni unul şi în zilele următoare, sunt în decurs de finalizări tratativele. Eu nu mă pot mulţumi cu locul 14, îmi doresc locurile 9-12, a declarat tehnicianul Timbei. Cât despre meciul cu BC Timişoara, Bogdan Murărescu a spus că nu există o rivalitate aparte. Pentru mine este un meci ca oricare altul,. Bineînţeles că îmi doresc să câştigăm, u ăi consider rivali, ci adversar şi atâta tot, a conchis antrenorul.

Chief Kickingstallionsims şi Jordan Glynn vor sosi miercuri la Timişoara, iar Rickey Huckaby va veni joi în oraşul de pe Bega. Timp de două săptămâni, echipa se va antrena la Timişoara, iar primele meciuri amicale vor fi în 28, respectiv 29 august la Cluj-Napoca. În data de 10 septembrie, Timba îşi va prezenta oficial lotul, cu ocazia amicalului de cinci stele cu campioana Tunisiei şi Africii, Etoile du Sahel.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.