BC Timisoara si-a prezentat oficial jucatorii pentru noul sezon

„Leii” din Banat au început sezonul într-un cadru festiv, cu o prezentare ca la carte a jucătorilor, atât a celor care au activat până acum în alb-violet, cât şi a noilor achiziţii. În acest sezon, BC Timişoara are drept obiectiv cel puţin un trofeu.

Bănăţenii vor fi angrenaţi sezonul acesta în trei competiţii, campionat, Cupa României şi FIBA EuroChallenge. Dacă anul trecut, BC Timişoara a reuşit să ajungă în două finale, dar din păcate nu a cules nici un trofeu, anul acesta echipa are ca obiectiv clar câştigarea campionatului. Cu toate acestea, antrenorul Predrag Badnjarevic spune că nu simte o presiune suplimentară faţă de sezonul precedent. Am mulţi jucători noi, dar ei sunt exact genul de jucători pe care mi-i doream. Anul trecut am fost o echipă complet nouă, pe parcursul sezonului am înţeles ce fel de jucători am nevoie pentru tipul de joc pe care vreau să îl implementez. Ne luptăm cu multe echipe, Mediaş, Ploieşti, Oradea arată foarte bine, Mureşul, Rovinariul poate fi periculoasă, CSM Bucureşti. Pentru mine presiunea cea mai mare vine de la mine însumi. Mereu încerc să obţin maximul şi echipa să joace bine pentru a câştiga, a declarat antrenorul alb-violeţilor.

Una dintre întăriri vine chiar din curtea marii rivale de la CSU Ploieşti, campioana de anul trecut. Este vorba de Andrei Căpuşan, venit în sfârşit la Timişoara după mai multe sezoane în care a fost în discuţii cu clubul din oraşul de pe Bega. Trebuia să ajung mai demult la Timişoara, acum câteva sezoane, dar nu s-a putut. În sfârşit, mai bine mai târziu decât niciodată. Nu este un pas înapoi, ambele echipe sunt de top şi ambele îşi doresc foarte mult titlul, a declarat Andrei Căpuşan, care va evolua ca extremă. Sub panou, legea o va face americanul Delvon Johnson, cel mai bun recuperator din campionatul Suediei sezonul trecut. Am considerat că pot face mai mult şi cred că venirea la Timişoara a fost un pas înainte. Agentul meu mi-a zis că e un pas înainte în cariera mea şi asta îmi doream. Nu ştiu prea multe despre oraş şi echipă, o să descopăr totul pe parcurs. Voi încerca să fiu cel mai bun recuperator şi în campionatul românesc, a declarat Johnson, care până acum a evoluat în Elveţia şi Suedia pe continentul european. Din ţara vecină, Ungaria, echipa l-a transferat pe Marko Djerasimovic, care poate evolua pe posturile 2 şi 3. Am auzit lucruri bune despre Timişoara, sper să jucăm bine şi să avem un sezon strălucit. Am ales această echipă pentru că am mai lucrat cu Predrag Badnjarevic, este un antrenor bun, mai cunoşteam şi alţi jucători. De asemenea, am vrut să joc în EuroChallenge, iar nivelul baschetului din România creşte de la an la an, a declarat Djerasimovic. Pentru ultimul transfer, Adam Solazzo, Timişoara va fi şi prima experienţă europeană. Mă bucur că am ajuns în Europa, îmi place ceea ce am văzut până acum. În curând vom începe antrenamentele, băieţii sunt grozavi şi abia aştept să începem treaba. Archie mă ajută mult pentru că şi el vine din SUA. Sunt un conducător de joc înalt, agresiv, care înscrie, dar implic şi coechipierii în joc, a declarat Solazzo, americanul cu origini italiene.

Sezonul acesta va exista şi un campionat de U23, unde toate echipele vor fi obligate să aibă şi o participantă în campionatul de tineret. Ş la această categorie de vârstă, BC Timişoara îşi propune titlul, iar în acest sens i-a transferat pe Horia Cristean de la Galaţi şi pe Georgian Păun de la Piteşti. Pentru mine e primul an de seniori,am auzit că e o diferenţă de la nivelul juvenil la seniori, dar voi vedea pe parcurs. E un pas mare, trebuie să mă adaptez. Noi ne antrenăm doar cu echipa mare, fiecare pornim cu şanse egale, a declarat Horia Cristean. Am avut mai multe foerte vara aceasta, dar am ales Timişoara pentru că mi s-a părut cea mai mare oportunitate pentru a progresa antrenându-mă cu unii dintre cei mai buni jucători din ţară. Sunt onorat să mă antrenez cu ei timp de doi ani, cât am semnat contract. Sper să devin un jucător cât mai lucid, pentru că deocamdată sunt junior. În ţară se vor mai forma câteva echipe puternice de U23, dar sperăm să câştigăm medalia de aur, a declarat Georgian Păun.

Mâine, echipa va face vizita medicală, iar seara va avea loc primul antrenament.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.