BCM Danzio a revenit la antrenamente

Alb-violetele s-au reunit luni pentru primul antrenament, în formulă incompletă însă. Au lipsit motivat jucătoarele de la lotul naţional de tineret, dar şi jucătoarele din străinătate, despre care oficialii nu au vrut să dea deocamdată prea multe detalii. Danzio are ca obiectiv accederea în play-off.

La reunire au fost prezente nouă jucătoare, între care şi Corina Moroşan, care deocamdată nu începe antrenamentele, nefiind refăcută după ruptura de ligamente. Din echipa de sezonul trecut au fost prezente la primul antrenament Andra Haas, Miruna Crâsnic, Adina Stoiedin, Henrietta Blejan, revenită de la pregătirea cu lotul de tineret şi Biljana Pesovic, deocamdată singura jucătoare străină care a semnat un contract cu echipa din Timişoara. Au lipsit motivat, fiind convocate la lotul naţional, Christina Zidaru, dar şi Dora Ardelean, de la CSŞ Bega care va evolua din acest sezon la Danzio. Numele noi au fost Marta Fodor, venită de la Universitatea Cluj, Bianca Blanaru şi Alexandra Bălăceanu, tot de la CSŞ Bega. Dan Ionescu, revenit pe banca tehnică după un an de pauză, a accentuat că sezonul acesta la Danzio se va pune mult accent pe jucătoarele tinere. Au avut loc modificări atât la nivelul lotului cât şi la nivelul staff-ului tehnic, noua mea colaboratoare din acest sezon va fi Veronica Gavrilă. Eu sunt adeptul baschetului românesc, iar după noua regula cu şase jucătoare străine în lot nu prea mai avem obiectul muncii. De aceea am făcut o colaborare mult mai strânsă cu şcoala sportivă, vrem ca unele fete să fie titulare la Campionatul European din 2015, a declarat Dan Ionescu. Pentru ca acest obiectiv să fie îndeplinit, de acum înainte Vera Gavrilă va fi antrenor secund, iar de pregătirea fizică a echipei se va ocupa Mihai Alexandru, care a trecut în cariera sa şi pe la Poli Timişoara. Am ajuns antrenor la o echipă de Divizia A, este o altă provocare pentru mine. Le-am avut pe toate, antrenor de lot naţional, am avut titluri naţionale, am 11 în carieră şi mă bucur că în sfârşit putem să colaborăm, mai ales pentru fetele din Timişoara, pentru că am avut vârfuri la toate generaţiile. Era păcat să nu colaborăm cu o echipă din Timişoara. Adina Stoiedin e o jucătoare excepţională care a crescut la Danzio, Blanaru, pe care am reuşit să o convingem să nu plece în State, Christina Zidaru de la lotul de U 20, Dora Ardelean, care a fost şi la lotul de U18 şi U 20, a declarat Vera Gavrilă.

Deocamdată, transferurile din străinătate nu sunt stabilite, echipa fiind încă în negocieri şi cu jucătoarele care au evoluat pentru Danzio sezonul trecut, Tiffany Brown şi Nevena Saponjic.  Vor mai veni întăriri în viitorul cât mai apropiat, pe măsură ce vom prefecta contractele cu noile jucătoare. Din punctul meu de vedere este un succes recooptarea jucătoarei Blanaru, prelungirea contractului jucătoarei Stoiedin, baschetbaliste care doresc să facă parte din lotul de senioare din 2015. Îmi doresc să păstrez jucătoarele străine de anul trecut şi dacă vom putea vom aduce şi altele noi, pentru că noi ne-am aflat bugetul într-o perioadă mai târzie faţă de alte echipe. Avem două echipe, cea din Divizia naţională, cât şi la U23, unde dorim să ajungem cât mai sus. Ne dorim o medalie, a precizat Dan Ionescu. Săptămâna aceasta echipa se va antrena la Timişoara până vineri, iar din 18 august până în 29 august Danzio va fi în cantonament la Ocna Şugatag, în Maramureş. La întoarcere, vor urma meciurile de pregătire, între care unul şi la Belgrad.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.