Cadouri in spirit alb-violet. GALERIE FOTO

Duminică, cei de la Druckeria, alături de sportivi de la echipele timişorene, dar nu numai, au dus cadouri familiilor nevoiaşe din judeţ. Satele alese au fost cele dinserie cu ASU  Politehnica, adică din partea de est a judeţului Timiş.

Cadourile au constat în alimente neperisabile, făină, zahăr, ulei, dulciuri, cozonac, sucuri, dar şi jucării şi haine pentru copii. Satele în care au mers suporterii şi sportivii sunt cele care au echipe în campionatul judeţean, seria a III, adică Leucușești, Ictar-Budinț, Giarmata-Vii, Boldur, Ianova și Topolovățu Mare. Sportivii care au luat parte la acţiunea caritabilă au fost Claudiu Lazăr, Mircea Obrejan şi Florian Luchin de la ASU Poli, însoţiţi de antrenorul principal Antonio foale şi secundul Andrei Burtic, Sorin Sărăndan şi Răzvan Vâlceanu de la CSU Poli, Petru Czmor şi Chief Kickingstallionsims de la BC Timba, dar şi Dan Păltinişanu, plecat în această pauză de iarnă de la BC Timişoara la BC Mureş, dar şi Paul Codrea. Ne vom întoarce în satele pe care le-am vizitat în toamnă, în campionat, dar cu alt scop, unul umanitar. E o acțiune frumoasă organizată de acești băieți, care sunt la fel de frumoși și de sufletiști și în afara stadionului. E o idee frumoasă, mă bucur că băieții din echipa noastră au răspuns pozitiv la această acțiune și chiar mă mândresc cu ei, a declarat antrenorul Antonio Foale. Fundaşul celor de la ASU, Claudiu Lazăr a mărturisit că este prima dată când participă la o acţiune caritabilă, dar este de părere că la sat spiritul Crăciunului s-a păstrat mult mai autentic. E foarte frumos, în astfel de momente poți simți cu adevărat spiritul Crăciunului. În ziua de azi, s-a cam pierdut acest spirit. Poate cei pe care îi vizităm, în sate, știu să sărbătorească mai bine Crăciunul, e mai multă liniște, se taie porcul, sunt tradiții. Noi, la oraș, am ajuns să petrecem sărbătorile tot la calculator. E prima oară când particip la o astfel de acțiune umanitară. Cred că va conta foarte mult prezența noastră în aceste sate. Îmi amintesc chiar la ultima deplasare, la Ianova, un copil mic a venit la noi cu un poster să ne ceară autografe. Se vedea că era entuziasmat, emoționat, nu își găsea cuvintele, dar cu siguranță a plecat foarte fericit, a declarat fotbalistul în vârstă de 18 ani.

Sorin Sărăndan şi-a amintit de Crăciunul sărbătorit în epoca ceauşistă, când portocalele şi bananele păreau fructe de sezon. Cu siguranță, e un gest frumos. Trebuie să le mulțumim celor de la Druckeria, pentru că ei au fost inițiatorii acestei acțiuni. Încercăm să-i ajutăm pe cât se poate pe oamenii nevoiași. gestul e cu atât mai frumos cu cât se apropie Crăciunul și intrăm cu atât mai mult în spiritul sărbătorilor. Ideea celor de la Druckeria a fost foarte bună, pentru că au chemat oameni din toate sporturile, și de la baschet, și de la handbal, și de la fotbal. Pentru copii, contează cu siguranță prezența noastră, a sportivilor, în satele lor, chiar dacă poate nu ne cunosc pe toți foarte bine. Când eram eu copil sărbătorile erau altfel, ajunsesem să credem că portocalele şi bananele sunt fructe de sezon, a declarat directorul sportiv al celor de la CSU Poli. Cea mai exotică prezenţă a fost Chief Kickingstallionsims de la Timba. Indianul de origine Navajo a rămas, ca şi ceilalţi doi americani şi canadianul Johnson acasă de acest Crăciun, ocazie cu care vor gusta din bucatele româneşti acasă la Bogdan Murărescu. Mă bucur că vom putea să le facem o bucurie celor mai puțin norocoși. E un moment de bucurie pentru cei pe care îi vizităm, dar și pentru noi. Crăciunul e o sărbătoare a iubirii și a familiei. Poate că unii oameni pe care îi vom vizita nu au o familie, dar noi vom fi acolo, pentru a le arăta că suntem alături de ei. Suntem invitaţi de Crăciun acasă la antrenor, iar mama sa va pregăti bucate tradiţionale româneşti pentru noi cu această ocazie, a declarat Chief.

Deşi a părăsit BC Timişoara, Dan Păltinişanu va rămâne timişorean deoarece familia sa locuieşte aici şi a participat cu mare drag la acţiunea organizată de Druckeria. M-au sunat băieții de la Druckeria și am acceptat să mă alătur acțiunii, e o inițiativă foarte frumoasă din partea lor. Dacă putem să facem o bucurie cuiva, o facem cu dragă inimă. Chiar dacă unii dintre noi, sportivii, aveam poate program astăzi, e normal să lăsăm totul deoparte și să mergem să ajutăm niște oameni care au nevoie de sprijin și vor să ne cunoască, a declarat pivotul. Deşi la Rapid situaţia nu e foarte fericită, date fiind problemele financiare, Paul Codrea este liniştit de Crăciun, deoarece o are alături pe fetiţa lui. Codrea a participat la acţiune şi spune, di nou, ca dacă ar fi contactat, nu ar spune nu unei reveniri la Timişoara. Mi se pare o inițiativă foarte frumoasă din partea suporterilor. Ei m-au invitat și am acceptat cu mare plăcere și dragoste să particip la o asemenea acțiune. Suporterii sunt de lăudat pentru astfel de inițiative. Să sperăm că oamenii pe care îi ajutăm astăzi să se bucure de prezența noastră în mijlocul lor, să se bucure de cadouri și de atenție. Eu am alături de mine cel mai frumos cadou, fetiţa mea. Nu aş spune „nu” unei reveniri la Timişoara, de ce nu, a precizat fotbalistul.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.