Campionii din judetul Timis au fost premiati

După premiile acordate de Primăria Timişoara, au urmat şi premiile acordate de Consiliul Judeţean Timiş. Cei mai buni sportivi din Timiş au fost recompensaţi cu trofee şi bani pentru rezultatele bune din 2012.

Sportivul anului a fost desemnat gimnastul Vlad Cotuna, care a fost parte din lotul naţional de gimnastică masculină care a participat la Jocurile Olimpice de la Londra. Tot la sporturi individuale, au mai fost nominalizaţi Robert Alexandru Papp, se la secţia de lupte din Lugoj, Diana Bulimar, componentă a naţionalei feminine de gimnastică artistică ce a luat bronz la JO de la Londra şi Corina Căprioriu, lugojanca de la judo, medaliată cu argint la Londra. Indiferent ce s-a întâmplat înainte de Jocurile Olimpice, medalia aceea a spălat orice eşec al meu. Sunt foarte mândră pentru că îmi sunt apreciate rezultatele. La sfârşitul lui ianuarie voi da decizia finală, nu vreau să mă grăbesc foarte mult în a da un răspuns, pentru că e o decizie de care depinde foarte mult viaţa mea. Decizia depinde de sprijinul acordat de cei din sport şi din judo. Dacă va exista acest sprijin, absolut, vreau să merg şi la Jocurile Olimpice de la Rio, eu iubesc performanţa, chiar şi atunci când pierd, pentru că îmi dă putere de a urca din nou pe podium. Mi-ar părea foarte rău să mă retrag. Eu vreau aurul, dar depinde foarte mult şi de ziua respectivă, noi sportivii de performanţă cu acest gând ne antrenăm, să urcăm pe podium şi să ni se cânte imnul, a declarat Corina Căprioriu.

La sporturi olimpice individuale au fost premiaţi 11 sportivi, gimnastul Vlad Cotuna, canotorul Florin Marian Enache, atletă Adelina Pastor, caiacistul Alexandru Şalău, atletul Sorin Vătămanu, canotorul Daniel Donci, Atofanei Ionuţ, din aceeaşi disciplină, Ciprian Postolache, din aceeaşi disciplină, Marius Corciuc, badminton, Ciprian Bălănescu, triatlon, atleta Ioana Gheorghe şi gimnastul Adrian Popa. La sporturi neolimpice au fost premiaţi tot 11 sportivi. Campionul mondial la navomodelism Dan Emilian, karatista Alexandra Pop, Dan Lucian, tot de la navomodelism, Robert Stemler, de la karate, Mihail Plop, de la karate, Niculina Dan, de la navomodelism, Cristian Oneci, de la aceeaşi disciplină, Ion Jurjescu, de la karate, Roxana Vlas, de la karate, campioana de la şah, Cristina Foişor şi multiplul medaliat la powerlifting, Sorin Cazacu. În acest an am reuşit să câştigăm 50 de medalii cu clubul CS Caza, 25 de medalii de aur, 9 de bronz şi 16 de argint. În 2013 urmează 15 competiţii mari la powerlifting, pe care le vom aborda cu efectivul de zece sportivi. Campionatele mondiale de juniori şi master se vor desfăşura în America şi Norvegia. Speram ca pe anul viitor să ne finanţeze Consiliul Judeţean şi Primăria şi să putem face deplasările, a declarat Sorin Cazacu.

La echipe, RCM MVT UVT Timişoara şi-a luat din nou partea leului. Campionii naţionali la rugby au primit şi aici titlul de echipa anului. Sunt fericit că după 40 de ani am adus un titlu în Banat. De joc am fost mulţumiţi, ne pare rău că nu am reuşit la sfârşit să ne calificăm în finala Cupei României, dar promitem că anul viitor vom aduce ambele trofee. Acum se lucrează la organigrama şi la jucătorii care vor veni anul viitor. Sperăm că în toamnă să ne prezentăm cu o echipă competitivă în Challenge Cup, a declarat preşedintele clubului, Sorin Doda. Au mai fost premiate echipa de şah CS AEM Luxten, echipa de lupte CSM Timişoara, echipa de hipism CS Morisena, echipa de junioare baschet CSŞ Bega. La antrenori, au fost recompensaţi antrenorul emerit Ioan Boici, Elvira Văsuţ, antrenorul emerit Ioan Damaschin şi Vera Gavrilă. De asemenea, nu au fost uitaţi nici sportivii cu deficienţe locomotorii de la CSHL Lugoj.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.