Conducere noua si jucatori noi la RCM

Pauza de vară a adus un suflu nou la echipa de rugby RCM MVT Universitatea de Vest Timişoara. Galben-albaştri au un nou preşedinte, profesorul universitar Marius Pantea, dar şi o serie de jucători noi.

Noul  preşedinte a fost ales în urma demisiei lui Alexandru Ilie, cel care a ocupat anterior această funcţie. Marius Pantea nu este străin de fenomenul rugbystic deoarece a practicat el însuşi acest sport. Am acceptat această funcţie din două motive, datorit implicării Universităţii de Vest mai mult în viaţa clubului, şi datorită sponsorilor, Dan Dinu şi Sorin Doda. Am primit cu emoţie această invitaţie pentru că în trecut am jucat la CFR Oradea ca flanker stânga şi în linia a treia, dar am luat apoi decizia de a continua spre o carieră academică, a declarat Marius Pantea. În  noua conducere a clubului bănăţean au mai fost cooptaţi prorectorul Universităţii de Vest, Mădălin Bunoiu, ca membru al consiliului de conducere, dar şi rectorul UVT, Marilen Pirtea, ca preşedinte de onoare a clubului. De asemenea, de acum încolo Universitatea se va implica mult mai mult în activitatea echipei, după modelul marilor universităţi din Occident, care au echipe de rugby. Sunt sigur că în această nou echipă ne vom îndeplini obiectivele, Cupa României şi campionatul. Vom lua activitatea noastră sportiv ca o pe activitate de formare a caracterelor. Marile universităţi din Vestul Europei au echipe de rugby tocmai datorită valorilor pe care le presupune acest sport, şi dorim să facem acest lucru şi la Timişoara, a declarat rectorul Marilen Pirtea.

În ceea ce priveşte partea sportivă, echipa a plecat astăzi într-un cantonament de cinci zile la Valea lui Liman. Aici, Chester Williams şi staff-ul tehnic vor pune accent în special pe închegarea relaţiilor de joc. Accidentaţii Cătălin Fercu şi Mădălin Lemnaru, „căzuţi” la datorie în finala IRB Nations Cup sunt înc în perioada de repaus. Thomas Palu şi Ian Pahulu şi-au încheiat contractele cu clubul de comun acord. La capitolul veniri, sud-africanul Jody Rose va fi legitimat de la începerea campionatului. De asemenea, Samuel Mariş a revenit din Franţa la RCM, la fel ca şi Paula Kinikinilau. Finanţatorul Dan Dinu este în discuţii avansate şi cu Jeff Makapelu, care are mari şanse să revină pe Bega. De asemenea, vinerea aceasta va sosi şi un nou jucător de linia a treia, Mateaki Kafatolu, care are origini tongaleze, dar vine din Noua Zeelandă. Conducerea este concentrat în acest moment să creeze o echipă puternică, cu rezerve pe măsura titularilor. Campionatul a fost comprimat şi vom juca miercuri-sâmbătă în perioada 25 iulie-11 august. În aceste condiţii, eu cred că echipa cu cele mai bune rezerve va câştiga, a declarat finanţatorul Dan Dinu. Primul meci de la reluarea campionatului se va disputa la Timişoara, contra celor de la Farul Constanţa.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.