„Cupa Carnavalului” la fotbal, la Leucuşhaz (Lokoshaza)

 

Sala de sport a Școlii Generale din Leucuşhaz (Lokoshaza), localitate din județul Bekes, în care trăiesc membri ai comunității istorice românești din Ungaria, a găzduit a XVIII-a ediție a „Cupei Carnavalului”, competiţie de fotbal pe teren redus, la care participă elevi de la şcoli din Ungaria în care se predă limba română. La această manifestare a participat consulul general român la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni.

Anul acesta, la competiţia din 22 februarie, au participat elevi de la șapte şcoli: Jula (Gyula),  Bătania (Battonya),  Chitighaz (Ketegyhaza), Aletea (Elek), Leucuşhaz din județul Bekes; Pocei (Pocsaj) și Săcal (Korosszakal), din județul Hajdu-Bihar. Competiţia a fost organizată şi finanţată de către Autoguvernarea Românească din Leucuşhaz, în colaborare cu Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria (AŢRU) şi cu Centrul de Documentare al AŢRU. La eveimentul sportiv au fost prezenţi reprezentanți ai primăriei locale, Tiberiu Juhasz preşedintele AŢRU şi Gheorghe Santău, președintele Autoguvernării Românesti din Leucuşhaz, alți oficiali.

Elevii Școlii din Chitighaz au câștigat competiția, după ce au învins în finală echipa Școlii din Gyula. În urmă cu 37 de ani, profesorul de educaţie fizică din Leucuşhaz, Teodor Fenyvesi, a organizat aici prima competiție sportivă de amploare„Cupa Coşbuc”.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.