Te afli aici: Acasa » Sport » „Cupa Prieteniei” la Leucuşhaz (Lokoshaza)

„Cupa Prieteniei” la Leucuşhaz (Lokoshaza)

Stadionul şi Sala de sport a Școlii Generale din Lecuşhaz (Lokoshaza), localitate din județul Bekes, în care trăiesc membri ai comunității istorice românești din Ungaria, a găzduit a 37-a ediție a „Cupei Prieteniei”, competiţie de fotbal şi handbal, la care participă elevi de la şcoli din Ungaria la care se predă limba română. La această manifestare a participat şi consulul general român la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni.

Anul acesta, la competiţia din 24 mai, au participat 198 elevi de la 13 şcoli din județele Bekes; Hajdu-Bihar şi Csongrad. Competiţia a fost organizată şi finanţată de către Autoguvernarea Româneasca din Leucuşhaz, în colaborare cu Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria (AŢRU) şi cu Centrul de Documentare al AŢRU. La evenimentul sportiv au fost prezenţi reprezentanți ai primăriei locale, Alexandru Fina,  preşedintele interimar al AŢRU, Gheorghe Cozma, şef de oficiu al AŢRU,  Gheorghe Santău, președintele Autoguvernarii Românesti din Leucuşhaz, alți oficiali. În urmă cu 37 de ani, profesorul de educaţie fizică din Leucuşhaz, Teodor Fenyvesi, a organizat aici prima competiție sportivă de amploare „Cupa Coşbuc”.

În această perioadă, consulul general Florin Vasiloni a avut întrevederi cu deputatul ungar Josef Kovacs, reprezentant al Circumscripției electorale Gyula în Parlamentul Ungariei și Edith Pocsaj, procuror-șef al Parchetului Județean Hajdu-Bihar din Debrecen, ocazie cu care a discutat atât aspecte ce țin de exercitarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, despre necesitatea aprofundării relațiilor bilaterale româno-ungare, cât și aspecte concrete care privesc protecția consulară a cetățenilor români aflați în situații dificile în Ungaria.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus