Dupa 40 de ani, RCM Universitatea de Vest, din nou campioana!

Galben-albaștrii au ucis „Zimbrul” de la Baia Mare după o supremație de trei ani a maramureșenilor. Elevii lui Chester Williams s-au impus la scorul de 16-6 după o finală foarte disputată, care s-a lăsat cu sânge în tabără timișoreană.

În prima repriză Știința Baia Mare a dominat jocul, deși RCM a deschis scorul în minutul 2, în urma unei lovituri de pedeapsă executată de Calafeteanu. Maramureșenii au preluat conducerea în urma unui dropgoal a lui Wiringi și a unei lovituri de pedeapsă trimisă între bețe de același jucător. La pauză s-a intrat cu 6-3 pentru maramureșeni, iar repriza a doua a dus o veste proastă în tabăra bănățenilor în urma accidentării la brațul drept a lui Calafeteanu, care a părăsit stadionul pentru a merge la spital. În locul lui Calafeteanu a intrat Gabriel Conache, care a adus egalarea în minutul 62, după o lovitură de pedeapsă. Deși a ratat din mai multe poziții, Conache a adus victoria mult-dorită a echipei galben-albastre. Elevii lui Chester Williams au preluat conducerea la 6-9 după o altă lovitură de pedeapsă marcată de Conache, iar în ultimele minute, același jucător a reușit singurul eseu al partidei. Transformarea a stabilit scorul final, 16-6, care adus titlul în Banat după patru decenii lungi de așteptare. În tabăra timișorenilor s-a lăsat cu multe accidentări, dar și cu un suporter căruia inima i-a jucat feste de bucurie, la finalul partidei.

Au adus victoria pentru Timișoara, prima echipă: Petru Bălan, OtarnTurashvili, Horațiu Pungea, Dorin Lazăr, Marian Drenceanu, Stelian Burcea, Vasile Rus, Daniel Carpo, Vali Calafeteanu, Jody Rose, Viliam Moala, Paula Kinikinilau, Ben Tuiatua, Mădălin Lemnaru, Cătălin Fercu. Au mai intrat pe parcurs: Gabriel Conache, Mateaki Kafatolu, Gigi Militaru și Florin Fântânaru.

Vorbeam după accidentarea lui Calafeteanu cu asistentul meu și îi spuneam că trebuie să îl introducem pe Conache. Din fericire, a fost mutarea decisivă pentru noi, deși îmi pare foarte rău de Vali. Pot să mai spun că avem, prin Stelian Burcea, cel mai bun căpitan de echipă din țară, a declarat Chester Williams.

Am fost omul potrivit la locul potrivit. E o senzație extraordinară. Mă bucur că prin acea fază din final, finalizată de mine, am putut să-i fentăm pe cei din Baia Mare. Am avut foarte mari emoții, mai ales atunci când am transformat prima lovitură de pedeapsă. Am reușit însă să orind încredere pe parcurs. Sunt foarte obosit în acest moment, abia aștept să ajungem acasă și să sărbătorim titlul la Timișoara, a declarat Gabriel Conache, omul care a adus victoria Timişoarei.

Este o zi extraordinara pentru mine pentru ca imi sarbatoresc si ziua de nastere si nu putea sa fie mai frumos decat atat.Totul a fost disputat pe teren, nu mai exista dubii. Ca orice finala a fost foarte grea, nu putea sa fie o diferenta mare intre echipe, pentru ca sansele erau egale, dar nu mi-am pierdut speranta nici o clipa. Nici atunci cand ne-au condus cei de la Baia Mare la trei puncte nu am simtit ca vom pierde acest meci, a declarat cpăitanul sărbătorit, Stelian Burcea.

La investiţiile care s-au făcut şi jucătorii ce au venit la RCM, mă aşteptam să avem pretenţii la titlul naţional. Personal, mi-a fost teamă de acest meci. Eu am mai pierdut trei finale, iar la 6-3 pentru Baia Mare mă gândeam să nu se întâmple încă o dată, a declarat Cătălin Fercu.

 Suntem foarte fericiți, am reușit să aducem titlul după 40 de ani la Timișoara. Mai avem Cupa României și sperăm să câștigăm și acel trofeu în decembrie, pentru a ne completa sărbătoarea. A fost greu în primele 70 de minute, dar pe final am controlat jocul și am reușit să câștigăm. Au căzut imperii întregi, era cazul să cadă și Baia Mare, după 3 ani de zile, a declarat Vasile Rus.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.