Te afli aici: Acasa » Sport » Gheorghe Chivorchian: Fireşte, ne dorim să revenim în prima ligă

Gheorghe Chivorchian: Fireşte, ne dorim să revenim în prima ligă

Gheorghe Chivorchian: Fireşte, ne dorim să revenim în prima ligă

Peste două zile, mai precis vineri seara, Poli ia startul în liga secundă. Echipa bănăţeană va debuta contra colegei de “suferinţă” FC Bihor, care nu a avut drept de promovare deoarece nu a primit licenţa, deşi îndeplinise criteriul sportiv. Ca la fiecare început de sezon, preşedintele Gheorghe Chivorchian a vorbit despre obiectivele echipei, dar au fost atinse şi problema licenţei, sechestrul pus de Fisc, antrenorii, centrul de copii şi juniori, dar şi revenirea la numele de “Poli Timişoara”.

Gheorghe Chivorchian a amintit despre cazul lui Poli, unic până acum în problema licenţierii. Suntem unicat pentru că în alţi ani alte echipe nu au primit licenţa la prima comisie, iar apoi au primit-o la a doua. La noi a fost exact invers, prima comisie ne-a dat licenţa, apoi a doua, convocată peste 11 zile, ne-a luat-o. Faptul că acest club era cel mai puternic din România a deranjat. Fără o falsă modestie, spun că în 10 ani nu am fi avut contracandidate. Eram o forţă prin ceea ce reprezenta această echipă, prin relaţia cu autorităţile locale, suporterii şi tot ceea ce reprezintă vestul ţării, a spus Gheorghe Chivorchian.

Preşedintele a lămurit că este perfect legal ca fotbaliştii să fie angajaţi prin convenţii civile, după cum este precizat şi în legea sportului, iar sechestrul celor de la Fisc este nejustificat. Dacă vreun jucător s-ar adresa organelor abilitate deoarece li se îngrădeşte dreptul la muncă, cei de la Fisc ar putea avea o mare surpriză. Dacă toţi cei de la Fisc din ţară ar face ca cei din Timişoara, sportul românesc ar fi distrus, a spus preşedintele clubului.

Oricum, obiectivele celor de la echipă rămân înalte. Fireşte, ne dorim să promovăm în prima ligă. Chiar dacă este puţin mai greu, ne dorim să jucăm şi Finala Cupei României. Avem jucători capabili să îndeplinească aceste obiective, a precizat Chivorchian, cu menţiunea că este posibil să mai plece unul sau doi jucători de la echipă. Acest lucru va depinde de discuţia mult amânată cu autorităţile locale, în urma cărora clubul va ştii dacă se mai poate baza pe bani de la Primărie şi Consiliu Judeţean sau nu.

Chivorchian a explicat de ce s-a renunţat la varianta Cosmin Contra, şi a vorbit şi despre noul staff tehnic. I-am explicat lui Cosmin Contra că şi alţi antrenori au început de jos, cum a fost Dan Petrescu, Neluţu Sabău sau Dorinel Munteanu. Cosmin nu mi-a mai dat nici un răspuns. De data aceasta Vali Velcea are ocazia să o ia de la zero şi sperăm să o poată aduce în prima ligă, a explicat preşedintele alegerea antrenorului. Chivorchian a vorbit şi despre Ciprian Panait, preparator fizic cu care a colaborat şi la Bacău. Ciprian Panait este foarte bine pregătit, este doctorand şi este lector pentru cei care se pregătesc de licenţa A şi B, a dat asigurări preşedintele Politehnicii.

Chivorchian a dorit să menţioneze şi activitatea lui Alin Artimon la centrul de copii şi juniori. Pe unii i-ar deranjat că l-am păstrat pe Artimon. Acum,a cest centru de copii şi juniori este organizat asemenea celor mari din Europa. Eu când am venit aici în 2007, erau legitimaţi doar 10 jucători, a ţinut să spună preşedintele.

A fost lămurită şi problema revenirii la numele de “Poli Timişoara”. Federaţia va schimba numele echipei după ce clubul va primi o notificare de la TAS. Acest lucru va putea fi realizat şi în timpul campionatului.

Nu toate lucrurile sunt gri la Poli. Deşi echipa a retrogradat, Digisport a încheiat un contract cu Poli pentru a transmite toate meciurile echipei, inclusiv cel din prima etapă. În ceea ce priveşte sponsorii, singurii care s-au retras sunt cei de la Lotto. Din sezonul viitor, Poli va avea echipamente de la firma spaniolă Joma.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus