Te afli aici: Acasa » Sport » Leii, aproape de a doua finala ratata. 2-0 pentru Ploiesti

Leii, aproape de a doua finala ratata. 2-0 pentru Ploiesti

Leii, aproape de a doua finala ratata. 2-0 pentru Ploiesti

BC Timişoara a înregistrat o a doua înfrângere joi seară contra celor de la CSU Ploieşti. De data aceasta, scorul a avut proporţii mai reduse, 79-65 pentru oaspeţi, dar ploieştenii i-au dominat din nou elevii lui Predrag Banjdarevic.

În minutul 3, ploieştenii aveau deja 3-8, iar primul sfert a consemnat un nou moment tensionat din punct de vedere al arbitrajului. Când mai erau 4 minute şi 37 de secunde de joc  mingea a atins clar piciorul lui Cătălin Burlacu,arbitrii nu au oprit jocul, timişorenii au ripostat, iar Cuic a încasat un nou fault tehnic. Apoi, a urmat altă greşeală tehnică dată lui Jovanovic. Jocul bănăţenilor nu a mers grozav, iar coroborat cu momentele de nervozitate, sfertul întâi s-a terminat 14-24. Pana la pauză, diferenţa s-a majorat la 13 puncte, care s-au dovedit a fi ghinioniste la scorul de 29-42. Pauza nu a reuşit să aducă altceva bun în jocul alb-violeţilor. Cu două minute înaintea încheierii sfertului, Cuic a fost eliminat pentru cinci greşeli acumulate.  Scorul a ajuns la 44-67 la finalul celui de al treilea sfert. Echipa a încercat să mai lupte, dar triţele lui Jovanovic nu au fost suficiente, iar meciul s-a terminat 65-79.  Acum, bănăţenii merg săptămâna viitoare pentru două meciuri în Prahova. Cei mai buni marcatori pentru Timişoara au fost Jovanovic, 16 puncte, Dominique Archie, 14 puncte şi Robert Sarovic, 13 puncte. Arvydas Cepulis a dat 23 de puncte pentru Ploieşti, urmat de Darius Hargrove, cu 18 puncte şi Aleksandar Vlahovic, cu 12 puncte.

Poate sună ciudat, dar sunt mult mai mulţumit după jocul de astăzi. Şi azi am pierdut, dar azi am  jucat mai bine. Din cauza meciului de ieri am fost din nou nervoşi pe arbitrii şi am făcut mai multe greşeli în apărare şi în atac. Dar astăzi am avut mai mută energie şi asta m-a mulţumit. Dacă am fi jucat acest meci în februarie, cu siguranţă ar fi fost altceva. Dar pentru că am avut un sezon foarte dificil şi o bancă scurtă, suntem obosiţi. Dar ei au avut o bancă mai lungă şi au jucat mai bine în această parte a sezonului. Le mulţumesc fanilor, dar nu ştiu dacă noi putem da mai mult în acest moment al sezonului, deşi, desigur, vom încerca, a declarat antrenorul Predrag Badnjarevic.

Mai avem cel puţin încă două şanse, dar va fi greu. Suntem obosiţi, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic, dar sunt sigur că şi ei sunt obosiţi. Nu avem de ales, trebuie să ne revenim mintal, a declarat Dominique Archie după meci.

Vreau să îi felicit pe cei de la Ploieşti, pentru că în cele două meciuri a câştigat echipa mai bună. Ei au fost într-o formă mult mai bună decât noi, probabil au contat cele 68 de meciuri jucate de noi până acum şi, din păcate, ne-a lipsit prospeţimea. Îmi felicit băieţii pentru tot sezonul, pentru munca depusă şi pentru că azi nu ne-a lipsit atitudinea. Ne ducem la Ploieşti cu încercarea de a mai scoate ceva din această finală şi pentru a mai aduce încă un meci la Timişoara, pentru că aceşti fani minunaţi merită să vadă un meci aici. E foarte greu să mai vorbim acum de şanse, dar am muncit tot sezonul şi aşa vom face şi în această săptămână. Vom încerca să ne ridicăm în acest moment dificil, pentru că am dovedit în acest sezon caracter şi că am ştiut să fim împreună în momentele grele. Liga Balcanică s-a dovedit pe de-o parte bună pentru că ne-a dat o experienţă pe care mulţi dintre jucătorii noştri nu au avut-o. Pe de altă, cu siguranţă, a fost o experienţă foarte obositoare şi în acest final de sezon ca şi la finala Cupei, am fost într-o scădere de formă. Am ales să jucăm într-o competiţie europeană pentru oraş, după un sezon ratat, a declarat Leo de Maio.

Finala nu s-a terminat. Azi am fost mai mulţumit decât ieri, pentru că azi am jucat cum jucăm de obicei, cu o apărare mult mai bună. Apărarea a câştigat meciul. Avem 2-0, sunt mulţumit, dar nimic nu e gata. Mai avem de jucat a Ploieşti, iar până nu ajungem a 4 meciuri câştigate, totul e posibil. Acum, presiunea e pe noi, pentru că jucăm acasă şi poate fi periculos la Ploieşti, a declarat Vladimir Arnautovic.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus