Leii pot rasufla usurati. Federatia a respins memoriul celor de la CSM Bucuresti

Problema memoriului depus de echipa bucureşteană a fost soluţionată astăzi, cu verdictul favorabil pentru Timişoara. Federaţia a respins apelul, rezultatul meciului 5 a rămas acelaşi, iar astfel, BC Timişoara este echipa care merge mai departe în semifinala cu U Mobitelco Cluj.

Practic, s-a recunoscut că banii pentru faultul tehnic a lui Branko Cuic şi cel al lui Dan Păltinişanu au fost daţi la arbitru, dar, s-a clarificat că şi CSM Bucureşti a procedat exact la fel pentru a obţine dreptul de joc pentru Garry Gallimore. Regulamentul Federaţiei Române de Baschet spune că dacă un jucător comite un fault tehnic, acesta nu va avea drept de joc dacă echipa nu plăteşte amenda. În ceea ce priveşte modalitatea de plată, regulamentul nu precizează însă nimic. Rezultatul oficial rămâne cel înregistrat pe terenul de joc şi consemnat în foaia oficială de arbitraj, respectiv BC Timişoara – CSM Bucureşti 78-64, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al FRB. La şedinţa în care s-a discutat această problemă au fost prezenţi: Carmen Tocala – presedinte FR Baschet, Dan Berceanu – secretar general FR Baschet, Horia Paun – manager general FR Baschet, Radu Draganescu – presedinte executiv al Colegiului Central al Arbitrilor, Marius Marinescu – presedinte al Colegiului Central al Comisarilor, Tiberiu Rist – director comunicare FR Baschet.

Semifinalele se joacă tot după sistemul cel mai bun din 5 maximum 5 meciuri. Primele două meciuri se vor disputa sâmbătă şi duminică la Timişoara, echipa mai bine clasată la finele sezonului regular, de la ora 20.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.