Noua echipa creata de autoritati se va putea numi Poli? FRF spune ca nu, Iancu sustine ca da

„Delegaţia” autorităţilor a discutat ieri la Bucureşti cu oficialii FRF despre salvarea lui Poli. Până acum nu a fost făcut nici un anunţ oficial despre ce s-a discutat, însă cei de la FRF  au punctat că numele de „Poli” ar atrag dup sine şi datoriile de peste 7 milioane. Marian Iancu a postat un comunicat e site-ul oficial prin care spune că problema poate fi evitată dacă echipa nou-creată va avea ca funcţionar pe ASFC Politehnica, deţinătoarea de drept a palmaresului.

În urmă cu o săptămână, autorităţile promiteau că Timişoara va avea o echipă în Liga a II-a, care se va numi tot Poli, va avea drept de promovare, dar şi o parte dintre jucătorii care au evoluat sezonul precedent pentru echipa lui Iancu. Varianta vehiculată era o fuziune a echipei de fotbal a Universităţii Politehnica din Liga a V-a cu ACS Recaş, club promovat în Liga a II-a, în ciuda faptului că regulamentul spune că o echipă nou-înfiinţată sau mutată în alt oraş nu are drept de promovare în prima ligă timp de trei ani. Cum Gaz Metan Severin va juca anul viitor în Liga lui Mitică, autorităţile au sperat că şi Poli va putea face la fel. Problema este legat în special de folosirea numelui. Cei de la FRF le-au atras atenţia lui Petru Mehendinţu, Petre Muşat şi Florin Staicu despre datoriile uriaşe ale societăţii lui Iancu, despre care nu ar putea „scăpa” doar prin înfiinţarea unei noi societăţi. În retur, echipa a activat oficial sub numele de Poli, iar datoriile de peste 7 milioane de euro ar putea s se răsfrângă asupra noii echipe din acest motiv.

Practic, Nicolae Robu consideră că problema palmaresului se rezolva printr-o fuziune cu echipa Universităţii. Iancu atrage însă atenţia că dacă ASFC Politehnica, desprinsă după Revoluţie din Institutul Politehnica, va avea calitate de acţionar la noua echipă, nu vor fi probleme legate nici de palmares, nici de datorii. Mai simplu spus, Iancu recunoaşte că palmaresul a fost la ASFC, cu care avea un contract de concesiune. Orice nouă entitate legal constituită, societate comercială sau asociaţie non-profit, se va putea numi Politehnica Timişoara, va putea să beneficieze de palmares, culori şi tradiţie şi nu va răspunde în solidar cu actualul club de fotbal, Politehnica Timişoara (fosta FC Timişoara). Singura condiţie ce se impune este atragerea ca acţionar şi/sau membru fondator  a ASFC Politehnica Timişoara, proprietara de drept a acestora, aşa cum au stabilit Tribunalul Arbitral de la Lausanne  (ca şi hotărâre sportivă), cât şi justiţia română, se arată în comunicatul postat astăzi de patron pe site.

În ceea ce priveşte jucătorii, o parte ar putea rămâne, dar nu foarte mulţi. Tosaint Ricketts, plecat nemulţumit de la Poli în aprilie a fost declarat liber de contract. Mircea Axente a semnat cu Dinamo, Dorin Goga cu Rapid, iar Cătălin Chiş cu Ceahlăul Piatra-Neamţ. În scurt timp, şi Cristian Scutaru va deveni liber şi va semna un angajament cu Dinamo. La fel, au devenit liberi de contract Ioan Mera, Artur Pătraş şi Adrian Poparadu, care înc nu şi-au găsit echipe. Lotul plecat la Chiajna, format din Rover Cîrstea, Alex Popovici, Claudiu Belu, Rafael Rocha, Sergei Lepmets şi Florin Ilie nu au contracte semnate cu gruparea ilfoveană, dar este improbabil să revină pe Bega şi dacă problemele s-ar rezolva. Andrei Zăgrean va merge şi el spre Chiajna, iar Andrei Dăruială este tot la Piatra-Neamţ, doar că încă nu a semnat nici un contract. Ar putea rămâne la Poli Răzvan Dobricean, Florin Sandu, Adrian Zaluschi, Marian Fuchs, Robert Szalkai, Alex Boştină şi Adrian Popa.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.