Palmares românesc excepţional la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged

În zilele de 25-28 aprilie 2024, consulul general al României la Szeged, Florin Vasiloni alături de  preşedintele Ungariei, Tamas Sulyok, a asistat  la Campionatele Europene de canotaj, ce s-au desfăşurat la Szeged, Ungaria.
La manifestări au participat oficialităţi centrale şi locale din Ungaria, diplomaţi şi oficiali străini etc. Canotorii români, sub coordonarea antrenorului Antonio Colamonici, au cucerit 8 medalii: 4 medalii de aur, 2 de argint și 2 de bronz, cu acest palmares România ocupând locul 2 în clasamentul pe națiuni.
Lotul român este în plin proces de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. România a participat la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged, cu 13 echipaje, delegaţia României fiind condusă de Elisabeta Lipă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, fostă mare canotoare, multiplă campioană olimpică şi mondială.
Consulul general Florin Vasiloni a vizitat delegaţia românească, încurajând sportivii participanţi. Oficialul român a avut întrevederi cu Cseh Otto, preşedintele Federaţiei Ungare de Canotaj,  precum şi cu Éva Szántó, Gergely Vanczák, Tamas Varga, vicepreședinții acesteia.
La această importantă competiţie, desfăşurată după 53 de ani în Ungaria, au participat în jur de 600 de sportivi din 35 de ţări.
Daniela Florian

Related posts