RCM s-a impus contra rivalei de la Baia Mare

Timişoara a învins din nou Baia Mare, de data această după un meci mult mai disputat decât cel din retur. Partida s-a încheiat cu 19-13, ceea ce înseamnă că şi după etapa a treia din play-off Timişoara rămâne lider.

Scorul a fost deschis de galben-albaştri în minutul 6, dintr-o lovitură de pedeapsă. Situaţia s-a repetat câteva minute mai târziu, iar scorul s-a dus la 6-0. Băimărenii au egalat după două acţiuni similare în minutele 27, respectiv 40, punctele fiind aduse Wiringi. La pauză s-a intrat la scorul de 6-6. În repriza secundă, Baia Mare a înscris repede un eseu prin Morell, imediat după fluierul de începere. Wiringi a transformat pentru 6-13 pe tabelă. Câteva minute mai târziu, Stelian Burcea reuşit un eseu, transformat de Calafeteanu. După scorul de 13-13, oaspeţii nu au mai reuşit să înscrie, iar timişorenii au mai bifat două lovituri de pedeapsă care au adus victoria în Banat.

Mă aşteptam la un meci dificil pentru că Baia Mare este campioana ultimelor trei ediţii şi veneau şi după prima înfrângere în faţa noastră. Au dovedit că sunt o echipă bună. Ei au ratat două lovituri de pedeapsă, dar şi noi am ratat trei. A fost un meci foarte bun de ambele părţi, dacă vor fi multe meciuri ca acesta vom avea cu siguranţă mai mulţi suporteri care vor veni la meciurile de rugby din România. Dacă mai câştigăm un meci, vom avea o semifinală acasă, dar acum ne concentrăm să câştigăm cu Steaua, deoarece ei ne-au bătut pe terenul lor, a declarat antrenorul Chester Williams.

Diferenţa a fost făcută astăzi de transformări, noi am ratat la 16-13 şi pe final nu am ştiut să  gestionăm acele lovituri de pedeapsă. Una peste alta, a fost un meci mai bun decât celelalte ale noastre, dar cu aceleaşi greşeli pe care le facem meci de meci, când vom reuşit să eliminăm aceste greşeli eu cred că vom avea un joc mult mai consistent. Nu am avut alţi transformeri, ceilalţi erau pe bancă sau accidentaţi. Timişoara a luat o opţiune serioasă prin meciul de la Constanţa, noi suntem obligaţi să câştigăm toate meciurile de acasă şi pe cel de la Steaua, a declarat antrenorul Ştiinţei Baia Mare, Eugen Apjok.

Era de aşteptat să fie greu, am jucat contra campionilor. Eram sigur că nu va fi ca meciul precedent, în care am avut o victorie clară. Important e că am obţinut cele 4 puncte, nici nu ne interesa mai mult, cred că punctul bonus era foarte greu de obţinut. Deocamdată suntem pe primul loc şi sperăm ca următoarele două meciuri să avem victorii pe linie pe terenul de acasă. Primul obiectiv este să jucăm o semifinală acasă, a declarat căpitanul RCM-ului, Stelian Burcea.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.