Rugby-ul timisorean a fost in sarbatoare

La aniversarea a 40 de ani de la câştigarea titlului de campioană naţională RCM-ul a bifat o nouă victorie cu Farul, la scorul de 22-16. Galben-albaştrii au învins eroic la ultima fază a meciului şi şi-au asigura semifinala pe teren propriu, iar apoi s-a dat start la evenimentele festive, începând cu meciul de old-boys între veteranii sportului cu balon oval.

În meciul dintre Timişoara şi Farul Constanţa scorul a fost deschis de oaspeţi, în minutul 4, printr-o lovitură de pedeapsă executată de Dumond. Primul eseu al bănăţenilor a venit în minutul 11, prin Mădălin Lemnaru. Vali Calafeteanu a ratat transformarea şi scorul a rămas 5-3. Câteva minute mai târziu, Pungea a adus un nou eseu, de data aceasta transformat, iar scorul a ajuns la 12-3. A urmat o lovitură de pedeapsă reuşită de Vali Calafeteanu şi alta de Dumond, astfel că la pauză s-a intrat cu scorul de 15-6. În repriza secundă, constănţenii s-au apropiat periculos de RCM Univeristatea de Vest Timişoara. În minutul 57 scorul a ajuns 15-9 după o lovitură de pedeapsă, iar patru minut mai târziu De La Harpe a culcat balonul pentru 15-4, iar după transformarea lui Dumond, Farul conducea cu 16-15. Pe final, timişorenii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă, iar echipa a optat pentru o grămadă ordonată poziţia pentru şut la beţe era foarte bună. Antrenorul Chester Williams a explicat ulterior că jucătorii nu au mai ştiut scorul exact. Soarta a surâs însă sărbătoritei, iar RCM a reuşit un eseu prin Mădălin Lemnaru, transformat de Calafeteanu pentru scorul final, 22-16. Pentru RCM urmează ultimul meci din play-off, cu Baia Mare, în deplasare.

Ştiam că va fi un meci dificil, data trecută când am jucat împotriva lor, data trecută i-am învins pe terenul lor şi ei au venit foarte motivaţi să câştige. Nu ne-a fost uşor să îi înfrângem. Echipa mea a arătat caracter pe final, am punctat la ultima fază de joc. Jucătorii s-au pregătit foarte mult pentru acest joc. Cel mai important este că acum aveam semifinala acasă şi trebuie să profităm de avantajul terenului propriu. Am simţit că vom câştiga pentru că am pregătit foarte bine psihic echipa şi am fost încrezător că vom câştiga. Sigur, m-au lăsat până în ultimul minut, puteam să fac infarct, dar prefer să fac infarct şi că câştigăm meciul, a declarat Chester Williams.

A fost un meci greu, dar ştiam că Farul nu va veni aici să se predea uşor. Ei ne cunosc toate schemele, toate mişcările şi au pus multă presiune pe noi. Dar la final i-am ţinut departe de terenul nostru şi suntem mulţumiţi că am reuşit acest lucru. Am intrat în teren cu încredere, ne-am spus că nu pierdem meciul acasă. Şansele pe final au fost 50-50, ei nu au jucat rău deloc, dar şi noi am făcut multe greşeli care i-au ţinut în joc. Luni revenim la antrenamente şi trebuie să corectăm erorile din joc, a declarat Jody Rose.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.