S-au tras la sorti programul Cupei Romaniei si prima etapa la baschet masculin

Luni după-amiază, la sediul Federaţiei Române de Baschet s-a stabilit modul de desfăşurare a ediţiei 2012-2013 a Cupei României, dar şi prima etapă din campionat. Timba Timişoara va deschide „balul” de la Sala „Constantin Jude” cu meciul contra SCM Craiova, iar BC Timişoara va începe sezonul în „jungla” de la Târgu-Mureş.

Anul acesta, echipele din Divizia A masculin au hotărât împreună cu Federaţia o altă desfăşurare pentru Cupa României. Echipele care vor participa în FIBA Eurochallenge nu vor juca în primul tur al competiţiei, ci vor intra în turul secund. Este vorba de CSU Ploieşti,BCM Piteşti, BC Timişoara şi Gaz Metan Mediaş. Celelalte 12 echipe au fost împărţite în trei grupe de câte patru echipe din care se va califica mai departe câştigătoarea fiecărei grupe şi cel mai bun loc doi. Timba Timişoara va fi în grupa 3, alături de actuala echipă a lui Dragan Petricevic, CSU Sibiu, Farul Constanţa şi SCM Craiova. Din grupa 1 fac parte U Mobitelco Cluj, CSM Bucureşti, CSŞ Giurgiu şi Dinamo Bucureşti, iar din grupa 2 BC Mureş, Miercurea Ciuc, Energia Rovinari şi CSM Oradea. Meciurile din grupe se vor desfăşura în sistem turneu în perioada 28-30 septembrie, în oraşe care nu au echipe de baschet, pentru popularizarea acestui sport.

Ediţia 2012-2013 a Diviziei A de baschet masculin va începe în data de 6 octombrie. Timba Timişoara va avea primul meci pe teren propriu, contra celor de la SCM Craiova, în timp ce BC Timişoara va juca în deplasare la BC Mureş. Derby-ul baschetbalistic al Timişoarei va avea loc în etapa a XIII-a.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.