Te afli aici: Acasa » Sport » Șahiști români în concurs la Gyula

Șahiști români în concurs la Gyula

Sâmbătă, 03 februarie 2018, la sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, la Gyula, s-a desfăşurat a IX-a ediţie a Concursului Internaţional de Şah „Foaia Românească”.  Consulatul general al României la Gyula a sprijinit organizarea acestei competiţii, care a devenit o manifestare tradiţională în calendarul comunităţii româneşti din Ungaria.
La competiţie au participat în jur de 40 de concurenţi, sportivi și pasionați ai șahului din România şi Ungaria, la diverse categorii de vârstă. La competiţie au participat şi membri ai comunităţii româneşti din Ungaria. Din România au participat mai mulți şahişti, în special sportivi care se pregătesc la Palatul Copiilor din Arad. Organizatorii evenimentului au fost Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria şi publicaţia „Foaia Românească”.
Promotorul acestei manifestări este Ioan Cozma, român originar din Gyula, profesor, şahist dar şi membru al coralei „Pro Musica”.
Consulul general al României la Gyula, E.S. Florin Trandafir Vasiloni, a participat la această manifestare, precum şi la momentul de decernare a premiilor, salutând în cuvântul său organizatorii şi participanţii.
Concurenții au fost răsplătiţi cu diplome şi medalii, iar învingătorii categoriilor aflate în concurs au primit trofee, cadouri şi premii.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus