SPORT / Leii încep anul cu o victorie categorică

BC Timişoara nu s-a dezminţit nici în Cupa României. „Leii” au învins pe CSU Ploieşti la categoricul scor de 91-65 şi merg ca mari favoriţi pentru returul de la Brazi.

Echipa antrenată de Pedrag Badnjarevic a dominat meciul de la cap la coadă. Ploieştenii au suferit din cauza accidentărilor şi a suspendării lui Cătălin Burlacu. Pe sferturi, scorul a arătat astfel: 20-12, 25-18, 19-16, 27-19. Cea mai mare diferenţă a partidei a fost de 28 de puncte, la scorul de 84-56 în ultimul sfert. „Leii” au fost superiori oaspeţilor la toate capitolele, iar la eficienţă, diferenţa a fost 91-62 în favoarea bănăţenilor. Bogdan Popescu a reuşit un nou double-double cu 22 de puncte şi 11 recuperări, urmat în clasamentul marcatorilor de Dominique Archie (20 pct.), Branko Cuic (17 pct.), Ivan Siriscevic (15 pct.) şi Zlatko Jovanovic (9 pct.). De la oaspeţi, cel mai bun marcator a fost Aleksandar Vlahovic, cu 21 de puncte, urmat de Levente Szjiarto cu 15 puncte, Darius Hargrove (11 pct.) şi Drasko Albijanic (10 pct.)

Sunt mulţumit, cum le-am zis şi jucătorilor mei, este doar primul meci şi trebuie să privim al doilea meci ca o a doua repriză pe care trebuie să o câştigăm. Am făcut câteva greşeli în defensivă, dar în general trebuie să fim mulţumiţi. Am jucat agresiv, iar dacă adversarul nu reuşeşte să înscrie 70 de puncte contra noastră, este greu să ne bată. E important ca noi să mergem să batem, nu să ne gândim la conservarea diferenţei, a declarat antrenorul „leilor” după meci.

Cum am vorbit între noi şi la vestiar, fiecare minge a fost importantă, calificarea nu s+a jucat încă. Va fi greu, nu e loc pentru relaxare. Diferenţa s-a făcut, la fel ca în fiecare meci al nostru, la apărare, am depus un efort mare iar apoi ne-au ieşit şi aruncările, tot, a spus Branko Cuic după meci.

Nu ne-am aşteptat la o diferenţă aşa de mare, pentru că Ploieştiul e o echipă bună, dar noi am jucat mult mai bine azi. Cred că apărarea a făcut diferenţa, am avut multe mingi furate de la adversar şi mingi blocate. Echipa noastră avea foamea de victorie după înfrângerea cu Târgu-Mureş, a spus Dominique Archie după meci.

Avem probleme cu lotul şi asta s-a văzut. Am întâlnit o echipă care este foarte bine legată şi merită să fie pe primul loc. Fără trei jucători de bază nu merge. Plătim preţul accidentărilor din tur şi al suspendărilor, noi încercăm. Sper să învăţăm ceva din această înfrângere, cea mai grea de când există Asesoft în campionatul intern. Noi am început meciul cu aruncări ratate, Timişoarei i-a intrat tot, iar acolo deja s-a făcut diferenţa, a spus Vladimir Arnautovic, antrenorul ploiestenilor, dupa meci.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.