SPORT / Marian Iancu: Aviz celor care investesc, trebuie să treacă cu tainul pe la Mircea Sandu

În această dimineaţă, Gazeta Sporturilor a publicat stenogramele şedinţelor de la Federaţia Română de Fotbal, în care se vorbeşte despre retrogradarea lui Poli Timişoara şi a Universităţii Craiova. Conform stenogramelor, Mircea Sandu a avut o satisfacţie maliţioasă în urma retrogradării lui Poli, spunând I-am tras-o lui Iancu.

Replica lui Marian Iancu nu s-a lăsat aşteptată. Acesta a explicat în direct la Sport.ro că în fotbalul românesc sforile sunt trase din sediul Federaţie şi că vina sa a a fost că nu acceptat să dea şpagă la FRF.  Ei savurau o victorie şi euforia l-a împins pe Sandu este limitele verbale acceptabile. El e un om puternic în fotbalul românesc, a reuşit ce şi-a propus. Nu am pregătit, e vina mea, nu am fost pregătit sau mi-am dat seama prea târziu. Este o echipă puternică la Federaţie, aviz celor care investesc, trebuie să treacă cu tainul pe la Mircea Sandu. Nu doar la Mircea Sandu, la Federaţie, dar şi la el. E foarte puternic, bine organizat, şi dacă îşi pune ceva în cap, îi reuşeşte. Au câştigat, le-a ieşit, să fie sănătoşi! Regret că am intrat în fotbal, că am investit în fotbal, că am format ă echipă administrativă importantă, care a dus echipa în vârful clasamentului, doar pe fotbal, nu pe alte baze, a spus Iancu.

În stenograme se vorbeşte şi despre o discuţie între Mircea Sandu şi viceprimarul Adrian Orza, prin care şeful FRF îşi spune lui Orza că va trimite un control financiar la Poli pentru a vedea cum s-au cheltuit banii publici, iar viceprimarul îl roagă pe Sandu să nu facă acest lucru. Marian Iancu nu crede însă în veridicitatea discuţiei. Nu cred că a avut loc o asemenea discuţie între Sandu şi Orza. Contractele au fost verificate în fiecare an, nu sunt probleme, a declarat Iancu.

Iancu a spus că toţi ceilalţi conducători din fotbal sunt umili în faţa lui Sandu, dând de înţeles că toţi ceilalţi plătesc pentru a câştiga titlul de campioană. Vă daţi seama ce supărat a fost că nu le-a ieşit din prima. După care, s-au organizat, s-au regrupat şi le-a ieşit la Comisia de Apel şi la TAS. Cine are curaj să îl înfrunte, trebuie să se gândească bine. Sunt mulţi oameni puternici financiar în fotbalul românesc, dar care se uită de jos în sus la Mircea Sandu. La fotbal sunt vai şi-amar, pupă dosul lui Mircea Sandu, mie mi-ar fi ruşine. Va câştiga mereu cel căruia i-a venit rândul în acel campionat. Jocurile se fac din timp, lucrurile sunt bine organizate de atâţia ani de zilei, a precizat patronul Timişoarei.

Iancu a vorbit şi despre Sepsi, insistând că fundaşul este în continuare jucătorul lui Poli şi nu cei de la Târgu-Mureş nu îl vor putea legitima. Cred că se legitimează pe el la Târgu-Mureş, nu se poate legitima, pentru că nu există documentaţie. Din datele pe care le am, şi Federaţia şi Liga Profesionistă au reacţionat în cauză, a mai spus Iancu.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.