SPORT / Trenul spre Europa s-a oprit în sferturi

Visul frumos s-a terminat pentru alb-violeţi. Poli a pierdut cu 1-0 meciul pe teren propriu din sferturile Cupei României contra celor de la Gaz Metan Mediaş şi încheie cu capul plecat un tur de Liga a II-a la capătul căruia se află multe semne de întrebare privind viitorul financiar al clubului.

Elevii lui Cristi Pustai au deschis repede scorul, în minutul 8, când Bud a marcat după o centrare a lui Bawab. Poli a avut prima ocazie în minutul 14, când Ricketts a avut o fază bună, dar nu a reuşit să o concretizeze. Trei minute mai târziu, Goga a trimis o centrare spre Curtean, dar ex-medieşeanul a trimis pe lângă poartă, în oftatul întregului stadion. Nicola Gorobsov a trimis excelent un balon din lovitură liberă în minutul 26, dar mingea a lovit bară şi coechipierii nu au reuşit să o trimită în plasa porţii apărate de Pleşca. Până pe finalul reprizei, Bawab a mai avutocazia de a înscrie, dar la cabine s-a intrat cu 1-0. În repriza a doua, avansul Gazului a turnat plumb în ghetele alb-violeţilor care au avut puţine ocazii în repriza a doua. Prima a venit chiar în minutul 48, când Goga a trimis o altă pasă bună spre Curtean, dar mijlocaşul a trimis balonul peste poartă. Pe final, putem consemna tragerile de timp ale celor de la Mediaş şi ocazia lui Gorobsov din prelungiri, nefructificată însă.

Poli Timişoara: Lepmets-Mera, Scutaru, Ilie, Sepsi-Chiş (’57 Axente) Poparadu (’73 Tameş), Gorobsov, Curtean (’80 Popovici)-Goga, Rciketts

Gaz Metan Mediaş: Pleşca-Hoban, Frăsinescu, Lazăr, Markovic-Todea, Breveld, Avram, Pîrvlescu (‘ 85 Buzean)-Bawab (’92 Mederios), Bud (’28 Petre)

Ieşim din competiţie cu fruntea sus şi nu ne-am făcut de râs. Băieţii astăzi au dat tot ceas ce au putut. A fost un joc care putea fi deschis oricărui rezultat, am luat gol dintr-o greşeală de marcaj, ambele echipe am mai avut ocazii.  Încă suferim la faza de finalizare, dar totul este perfectibil şi en vom orienta după această iarnă pe ceea ce avem de făcut în campionat. Nu ştiu cât de bine au făcut toate problemele administrative, dar aş prefera strict tehnic să analizez rezultatul. Băieţii au muncit şi mie mi s-a părut că au meritat mai mult, a declarat Vali Velcea după meci.

La Timişoara este întotdeauna frumos să joci pentru că există acest public. Astăzi am reuşit să ne calificăm, îmi pare rău că am stricat sărbătoarea acestei echipe, dar şi noi avem nevoie de performanţă. Suntem o echipă mică şi ne dorim să ajungem cât mai sus. A fost un meci foarte greu, cu o echipă care nu arată nicicum ca o echipă de Liga a II-a şi pe care nici nu am considerat-o astfel, a declarat Cristian Pustai după meci.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.