Super Cupa României la Minifotbal se joacă la Iași

 

 

Iașiul va găzdui, la finalul acestei săptămâni, ultimul act al sezonului național de minifotbal. Astfel la Iași va avea loc un duel tur-retur între campioana națională Magic Iași și Juventus Sibiu, câștigătoarea Cupei României, miza fiind câștigarea celei de-a doua ediții a Super Cupei României.

Cele două echipe se află la prima confruntare directă, însă palmaresul acestora le recomandă la momentul actual drept cele mai bune formații de minifotbal din România. Magic Iași a câștigat de patru ori campionatul național de minifotbal, în vreme ce Juventus Sibiu a reușit, anul acesta, să-și îmbunătățească performanța de anul trecut, când a pierdut finala Cupei României.

Va fi o confruntare nu numai între moldoveni și ardeleni, ci și între români și italieni, managerul formației sibiene fiind un tânăr om de afaceri venit din Italia pe plaiurile Cibinului. Massimo Spagli își va susține echipa cu aceeași ardoare cu care o va face și Dan Cojocaru, alias Mops, șeful campioanei Magic Iași, cei doi fiind printre cei mai pasionați iubitori ai minifotbalului.

Prima partidă dintre ieșeni și sibieni va putea fi urmărită vineri seara pe programul TVR3, de la ora 20. Returul se va disputa sâmbătă, de la ora 11. Campioana României, Magic Iași va avea cu acest prilej o ocazie foarte bună de a-și testa forțele în perspectiva participării la prima ediție a Ligii Campionilor Europei la minifotbal, competiție care va debuta în 2013.

Președintele European Minifootball Federation, românul Răzvan Burleanu, consideră, în acest context, că pașii făcuți în anul 2012 de minifotbalul din Romania și din Europa au fost foarte importanți: “În mod cert, coagularea eforturilor noastre la nivel de federație europeană s-a bazat pe valoarea minifotbalului românesc, a cărui valoare și organizare este un exemplu pentru colegii noștri de pe continent”. România își va apăra, de altfel, peste numai câteva zile, titlul de dublă campioană europeană, urmând să participe alături de alte 15 naționale la Campionatul European de minifotbal care va avea loc la Chișinău, în perioada 21-23 septembrie. Vineri vom cunoaște și componența grupelor de la Campionatul European – miniEURO Moldova 2012, România fiind cap de serie și pornind ca favorită în această competiție europeană.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.